2024-05-19 14:28

CAB, decizie incredibilă în procesul RCS-RDS în care “Corleone” a fost condamnat la 4 ani de închisoare

 |  15:03
CAB, decizie incredibilă în procesul RCS-RDS în care “Corleone” a fost condamnat la 4 ani de închisoare

CAB a decis luni reluarea de la zero a procesul în care în prima instanță fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir a fost condamnat la 4 ani de închisoare, fiind acuzat că a primit peste 3 milioane euro mită de la administratorul RCS/RDS Ioan Bendei, pentru acordarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1. Astfel, cei doi scapă de condamnările pronunțate la instanța de fond, pronunțate de Tribunalul București în 15 ianuarie 2019, ulterior decizia fiind atacată.

Curtea de Apel București a decis luni desființarea sentinței penale și reluarea de la zero a procesului. Dosarul va rămâne la Curtea de Apel, iar decizia pronunțată luni este definitivă:

-  "(...) admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Bădiţă Florin Bogdan, Bendei Ioan, SC BODU SRL, Dragomir Bogdan Dumitru, Dinei Mihai, Dragomir Dumitru, SC INTERGRASOFT SRL, Oprea Alexandru, SC RCS&RDS SA şi Bulgac Serghei împotriva sentinţei penale nr. 37/15.01.2019 pronunţate de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 31983/3/2017.

-  Desfiinţează, în totalitate, sentinţa penală apelată şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la instanţa competentă – Curtea de Apel Bucureşti.

-  Judecata îşi va relua cursul începând cu procedura camerei preliminare (...). Definitivă. Pronunţată prin punerea deciziei la dispoziţia părţilor, a persoanei vătămate şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 01.11.2021".

În 15 ianuarie 2019, Tribunalul București a pronunțat sentințele în dosarul RDS/RCS:

-  Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

-  O pedeapsă de patru ani de închisoare a primit și Ioan Bendei

-  Fiul fostului președinte de la LPF, Bogdan Dragomir, a fost achitat

-  Instanța a mai decis ca RCS/RDS să plătească o amendă penală de 1.250.000 lei și să fie confiscate şi sumele de 3,1 milioane euro şi 665.000 lei de la aceeaşi companie

-  SC Bodu SRL, firmă deţinută de Bogdan Dumitru Dragomir (fiul lui Dumitru Dragomir), să plătească o amendă penală de 1.350.000 lei și să fie confiscate şi sumele de 3,1 milioane euro şi peste 3 milioane lei

-  Integrasoft SRL să achite o amendă penală de 700.000 lei


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE