2024-05-04 00:21

Bărbat BĂTUT și aruncat în Dunărea înghețată de 3 POLIȚIȘTI, în Caraș-Severin

 |  12:22
Bărbat BĂTUT și aruncat în Dunărea înghețată de 3 POLIȚIȘTI, în Caraș-Severin

Trei polițiști au fost reținuți de Direcția Generală Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Caraș-Severin, după ce au fost acuzați că au bătut cu parul, au aruncat în Dunărea înghețată și apoi au abandonat la tomberon un bărbat.

Puiu Holic, un bărbat de 55 de ani din Moldova Nouă, îi acuză pe cei trei polițiști că l-ar fi sechestrat și bătut cu bestialitate, rupându-i un picior, după care l-ar fi aruncat în Dunăre, în locul în care se înecase cu mulți ani în urmă tatăl unuia dintre agresori.

”Am fost la un local din oraș, am băut o bere și am venit acasă. M-au adus doi vecini cu mașina. Am coborât, când trei indivizi cu care mă întâlnisem și mă salutasem la bar m-au trântit din senin și m-au lovit.

M-au băgat apoi în portbagaj. M-am împotrivit, încercând să nu le permit să închidă portbagajul. Mi-au dat cu parul până mi-au rupt piciorul”, a povestit bărbatul.

Agresorii ar fi plecat cu mașina apoi, fără ca Puiu Holic să știe unde este dus.

Victima spune că a reușit să sune la 112 atunci când era în portbagaj, dar fără să poată da detalii despre locul în care este dus.

”Am ajuns la Pescari (n.r. – Comuna Coronini), în zona pensiunii Universității. M-au luat la pumni și picioare, apoi m-au aruncat în Dunăre.

Mi-a reproșat unul dintre ei că i-aș fi spus eu ceva lui taică-su acum vreo 27 de ani și mi-a spus că exact în acel loc în care m-au aruncat pe mine în Dunăre l-a scos apa pe taică-su înecat. 

M-au bătut iar, apoi m-au băgat în mașină, m-au lovit tot drumul și m-au aruncat la tomberoanele de lângă stadion”, a mai povestit victima.

Bărbatul a reușit să vorbească din nou cu Poliția, care l-a găsit la tomberoanele de lângă stadionul de fotbal.

”Acolo m-a găsit Poliția înghețat de frig și cu piciorul rupt. M-au dus polițiștii la spital și m-au lăsat acolo. Mi-au pus pătură electrică pentru că eram înghețat.

N-a mai venit nimeni de atunci de la Poliție să mă întrebe ce s-a întâmplat. Am mers singur la Parchet și am făcut plângere penală. 

Nu există niciun motiv, nu am avut nimic de împărțit cu ei. Dar nici nu face nimeni nimic pentru a-i pedepsi. Am fost la Reșița, la medicul legist, am piciorul rupt în două locuri”, a mai declarat Puiu Holic.

Informațiile de la IPJ Caraș-Severin de la acea vreme se confirmau doar parțial.

”La data de 23 ianuarie, ora 00.30, Poliția Orașului Moldova Nouă a fost sesizată prin apel 112 de către un bărbat din localitate despre faptul că a fost agresat fizic de alți doi bărbați, care l-au luat în mașina acestora, deplasându-se într-o direcție necunoscută. În urma sesizării, polițiști de la Poliția Orașului Moldova Nouă s-au deplasat la fața locului, identificându-l pe apelant în fața locuinței acestuia. Din verificări, s-a stabilit că, în aceeași seară, apelantul în vârstă de 55 de ani s-ar fi urcat în mașina unui cunoscut de 35 de ani, din localitate, cu scopul de a se deplasa împreună cu acesta și cu un alt cunoscut de 36 de ani, într-o localitate învecinată. Pe timpul deplasării, între cele 3 persoane ar fi izbucnit un conflict spontan, bărbatul de 55 de ani fiind agresat fizic de ceilalți doi, ulterior acesta coborând din mașină pe raza orașului Moldova Nouă. Bărbatul de 55 ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, rămânând internat”, au transmis atunci reprezentanții IPJ Caraș-Severin, potrivit expressdebanat.ro.

Acțiunea de astăzi a DGA și DIICOT Caraș-Severin vine însă să confirme povestea bărbatului și să arate că polițiștii de la Moldova Nouă implicați în rezolvarea cazului au încercat să-i facă scăpați pe agresori.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin au reţinut pentru 24 de ore patru inculpaţi într-un dosar în care se fac cercetări  pentru constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu şi fals intelectual, a anunţat, sâmbătă, DIICOT.

Anterior, procurorii şi poliţiştii au făcut opt percheziţii domiciliare în judeţul Caraş-Severin, în urma cărora au fost ridicate mai multe sisteme informatice şi alte mijloace de probă, iar şapte persoane suspectat că sunt implicate în activitatea infracţională au fost duse la audieri.

”În cauză se desfăşoară cercetări privind activitatea unui grup infracţional organizat constituit având ca scop săvârşirea infracţiunii de omor calificat cu premeditare, grup care a fost constituit de trei inculpaţi din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, şi care a fost sprijinit de alţi 4 inculpaţi, trei dintre aceştia având calitatea de poliţist. Astfel, în vederea atingerii scopului grupului infracţional organizat, cei trei inculpaţi care au constituit grupul infracţional organizat, în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2021, au abordat, supravegheat şi urmărit o persoană vătămată, pe care au atacat-o după ce aceasta a ajuns în dreptul imobilului în care locuieşte, lovind-o în mod repetat, cu pumnii, picioarele şi o bâtă de baseball şi introducând-o împotriva voinţei acesteia în portbagajul unui autoturism. Inculpaţii au transportat persoana vătămată pe marginea fluviului Dunărea unde unul dintre aceştia a încercat să o înece, ţinând-o cu forţa cu capul în apă”, au arătat procurorii DIICOT.

Potrivit sursei citate, întrucât inculpaţii şi-au dat seama că au fost alertate organele de poliţie, au abandonat persoana vătămată într-o zonă de la periferia oraşului Moldova Nouă şi au reuşit să fugă, cu sprijinul unui al patrulea inculpat.

”Referitor la activitatea inculpaţilor care au calitatea de poliţist, s-a reţinut că aceştia au întocmit în mod fals fişa de intervenţie la eveniment ca urmare a apelului înregistrat la 112 şi au atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, menţionând că ar fi fost comisă o infracţiune de lovire sau alte violenţe, faptă pentru care este necesară formularea unei plângeri prealabile”, a precizat DIICOT.

Cele patru persoane reţinute au fost prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă. Unul dintre poliţişti a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar ceilalţi doi au fost plasaţi sub control judiciar. Cu privire la cel de-al patrulea inculpat, propunerea de arestare a fost respinsă, fără a fi dispusă o măsură preventivă. Procurorii DIICOT au contestat decizia de a respinge arestarea preventivă a trei dintre reţinuţi.

Cercetările continuă, în vederea tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE