2024-05-02 13:14

Adulat în Canada, ignorat în România. Ce distincție a primit Lucian Bute

 |  11:45
Adulat în Canada, ignorat în România. Ce distincție a primit Lucian Bute

Campion mondial timp de cinci ani la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, a fost inclus în Panteonul Sporturilor din Quebec, în semn de recunoştinţă după ce a marcat istoria metropolei canadiene, scrie News.ro.

"După întreaga mea carieră, să fiu inclus este ceva extraordinar. După ce am devenit campion mondial în 2007, seara asta este practic cea mai importantă pentru mine. Arată că Lucian Bute a făcut ceva pentru sportul în Quebec, pentru a face istorie. Este o onoare şi sunt foarte emoţionat. Când am ajuns aici, în 2003, nici măcar nu vorbeam franceză sau engleză. M-am integrat bine, Quebecul m-a adoptat. Am putut să vând 20.000 de bilete la Centre Bell pentru fiecare luptă. Astăzi viaţa mea este aici, familia mea este cu mine, aici s-au născut copiii. Chiar sunt ca un adevărat ", a declarat Lucian Bute.

Alături de sportivul român au fost incluşi în Panteonul Sporturilor din Quebec Guy Carbonneau (hochei), Alex Harvey (schi fond), Caroline Quellette (hochei), Marie-Helene Premont (ciclism), Sonia Denoncourt (arbitru fotbal) şi Tom Quinn (voluntar, antrenor şi administrator).

Înfiinţat în 1990, Panteonul Sporturilor din Quebec cuprinde până acum 276 de personalităţi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE