2021-11-30 02:13

Mani Gyenes, pregătit pentru al 11-lea START la Raliul Dakar

 |  13:43
Mani Gyenes, pregătit pentru al 11-lea START la Raliul Dakar

Sătmăreanul Emanuel Gyenes este pregătit să ia startul la un nou Raliu Dakar. Cea mai dificilă competiţie enduro din lume se va desfăşura între 3 şi 15 ianuarie, în Arabia Saudită. Concurenţii vor avea de parcurs 7.650 de kilometri în cele 12 zile de concurs, cu aproape 4.800 de kilometri de probe speciale.

Emanuel Gyenes se află deja în Jeddah, punctul de start, dar şi de finiş al Raliului Dakar 2021. Sportivul sătmărean va participa la cea de-a 43-a ediţie a celei mai solicitante competiţii din motorsport din postura de campion en titre al categoriei Malle Moto, dar şi ca Legendă Dakar". Mani va evolua tot pe o motocicletă KTM şi are ca obiective clasarea pe podium la clasa Malle Moto şi o poziţie în top 30 în clasamentul general.

Sportivul nostrum a suferit o fractură la piciorul drept şi a avut nevoie de cârje timp de patru luni. Odată scăpat de ele, Mani a reînceput antrenamentele, dublate de sesiunile de recuperare. "Când am reuşit să renunţ la cârje şi să mă deplasez singur relativ normal, am început să mă antrenez, iar nivelul de optimism şi motivarea au crescut rapid, aşa că am început discuţiile cu echipa Autonet şi cu sponsorii şi am luat hotărârea de a participa la cel de-al unsprezecelea meu Dakar. Clasa în care iau parte va fi, ca şi în 2020, clasa Malle Moto, fără asistenţă tehnică. În 1 decembrie am lăsat motocicleta în portul din Marsilia pentru a fi trimisă în Arabia Saudită. Eu am zburat spre Jeddah în 26 decembrie, prezentând în prealabil un test Covid-19 negativ. Odată ce am ajuns, trebuie să stau 48 de ore în izolare, după care urmează un nou test. Dacă şi acesta este negativ, am dreptul să intru în bivuac şi să încep să mă pregătesc pentru start. Deşi nu sunt recuperat 100% după accidentare, sunt foarte optimist şi aştept cu nerăbdare să pornim în cursă", a declarat Gyenes.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE