2024-04-25 10:39

Agenția Națională Anti-Doping, despre noile acuzații de DOPAJ la adresa Simonei Halep

 |  18:26
Agenția Națională Anti-Doping, despre noile acuzații de DOPAJ la adresa Simonei Halep

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a precizat sâmbătă că nu are prerogative în procedura de gestionare a cazului jucătoarei de tenis Simona Halep şi ”îşi rezervă dreptul de a nu se pronunţa”.

''Înţelegem interesul major al mass-media şi, totodată, al iubitorilor sportului din România, dar nu numai, însă, în această speţă, ANAD nu are prerogative în procedura de gestionare a cazului, respectând cu stricteţe jurisdicţia tuturor entităţilor cu atribuţii de gestionare a rezultatelor precum şi toate drepturile garantate persoanelor care fac obiectul acestei proceduri'', precizează ANAD.

"Agenţia Naţională Anti-Doping îşi rezervă dreptul de a nu se pronunţa pe acest caz, aflat în curs de desfăşurare, conformându-se astfel rigorilor de comunicare publică prevăzute în Codul Mondial Antidoping şi în Standardul internaţional de gestionare a rezultatelor.

În această etapă a procesului, întreaga comunicare este gestionată de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului", a declarat preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Ştefan Rohnean.

ANAD menţionează că a integrat pe pagina sa de internet (www.anad.gov.ro) informări actualizate şi link-uri către toate resursele de reglementare şi informare din sfera programului mondial antidoping.

Cu titlu de exemplu şi cu caracter de informaţii generale: https://anad.gov.ro/web/control-doping/pasaportul-biologic-al-sportivului.

Vineri, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a confirmat că Simona Halep ''a fost acuzată de o altă încălcare separată a Programului antidoping din tenis, în legătură cu nereguli în paşaportul său biologic de sportiv (ABP)".

Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi la Wimbledon în 2019, este suspendată provizoriu din octombrie anul trecut, după ce a fost testată pozitiv la roxadustat în timpul US Open, în august 2022. Această moleculă interzisă stimulează producţia de globule roşii şi este interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA). Halep riscă până la patru ani de suspendare în primul caz, conform AFP.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE