2023-05-30 10:48

Sute de kilograme de PEȘTE confiscate în Hala Obor

 |  16:00
Sute de kilograme de PEȘTE confiscate în Hala Obor

ANSVSA a efectuat săptămâna trecută un control în hala de peşte din Piaţa Obor. Au fost verificate 12 unităţi în vederea asigurării condiţiilor de igienă în care sunt recepţionate, depozitate şi valorificate diverse sortimente de peşte si produse din pescuit. În urma controalelor au fost aplicate opt amenzi în valoare totală de 72.000 de lei și au fost confiscate 254 kg de peşte şi produse din pescuit.

”Principalele neconformităţi constatate şi sancţionate au fost: nerespectarea normelor privind condiţiile de depozitare, etichetare, ambalare şi manipulare a produselor alimentare: nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite; încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor şi lipsa programelor de autocontrol în cadrul unităţilor”, arată ANSVSA.

”ANSVSA recomandă tuturor consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare numai din unităţi sau spaţii aflate sub control sanitar veterinar. Numărul de telefon al „Call Center”- ului ANSVSA este 0800.826.787 şi poate fi apelat gratuit de către cetăţeni, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor”, mai afirmă Autoritatea.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE