2024-04-22 18:34

Nicușor Dan anunță semnarea contractului pentru realizarea master planulului pentru dezvoltarea rețelei de piste de biciclete în București

 |  10:26
Nicușor Dan anunță semnarea contractului pentru realizarea master planulului pentru dezvoltarea rețelei de piste de biciclete în București

Primarul general al Capitalei anunţă că a semnat contractul pentru elaborarea unui master plan necesar dezvoltării reţelei de piste de biciclete la nivelul municipiului Bucureşti care va permite investiţii în transportul urban alternativ cu bani europeni.

"Facem un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii pistelor pentru biciclete în Capitală. Am semnat contractul pentru elaborarea unui master plan pentru dezvoltarea reţelei de piste de biciclete la nivelul municipiului Bucureşti care ne va permite să facem investiţii în transportul urban alternativ cu bani europeni. Master planul va fi elaborat de F.I.P. Consulting SRL, valoarea contractului este de 530.000 lei, iar termenul de elaborare este de 12 luni", a scris edilul general, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului, este nevoie de acest document strategic care va sta la baza proiectelor de dezvoltare a unei reţele extinse de piste pentru biciclete, va identifica şi prioritiza trasee optime atât pe străzile principale, cât şi pe cele secundare, ţinând cont de nevoile utilizatorilor actuali sau potenţiali, trafic, zone de interes, dar şi de dezvoltarea urbanistică a unor zone din oraş.

"Astfel, reţeaua de piste pentru biciclete va fi conectată cu pistele deja existente sau în curs de execuţie şi va face legătura între zonele rezidenţiale şi zonele principale de interes, precum locuri de muncă, de educaţie, zone comerciale, instituţii, dar şi cu localităţile limitrofe Capitalei", a precizat Nicuşor Dan.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE