2024-05-08 14:44

Marius Balo, românul ÎNCHIS 8 ani în China, a mers 3.000 de km pe jos, prin România. MOTIVUL pelerinajului

 |  16:15
Marius Balo, românul ÎNCHIS 8 ani în China, a mers 3.000 de km pe jos, prin România. MOTIVUL pelerinajului

Marius Balo, 41 de ani, românul închis în China și liberat anul acesta, a terminat astăzi, 1 Decembrie, pelerinajul de 2.922 de kilometri pe care l-a început pentru a comemora zilele petrecute în închisoare.

Marius Balo este profesorul clujean, absolvent de Teologie, care a revenit în primăvară în țară, după ce a petrecut 8 ani în închisoare, în China. Libertatea a relatat pe larg povestea sa. 

Clujeanul a plecat din Cluj pe data de 29 iunie. Astăzi, 2.922 de kilometri mai târziu – câte un kilometru parcurs pentru fiecare zi din cei 8 ani în care a fost întemnițat în China – a revenit în Cluj.

3.150 de kilometri însumează frontierele României de pe întregul contur al țării.

La finalul pelerinajului său, Balo spune că vrea să mulțumească „bunului Dumnezeu pentru toate darurile Sale! Pentru picioare, pentru ochi, pentru libertate, pentru viață, pentru dragostea și mila cu care ne iese în întâmpinare în fiecare zi!”

Balo a absolvit Seminarul Teologic la Cluj-Napoca în 2001, apoi a urmat trei ani de master, tot în Teologie, cu o bursă la Seminarul Ortodox Sfântul Vladimir din New York. „Asta a fost singura chestie care m-a ajutat, care m-a susținut (în penitenciar – n.r.). În punctul în care riscam să disper, m-am prins de rădăcinile din seminar. A fost ca o frânghie. Am prins-o și m-am ținut cu toată puterea de ea”, povestește el.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE