2024-04-20 06:32

Jumătate din mierea consumată în Europa e CONTRAFĂCUTĂ

 |  22:43
Jumătate din mierea consumată în Europa e CONTRAFĂCUTĂ

Jumătate din mierea vânduta şi mâncată pe bătrânul continent este contrafăcută. Cel puțin asta arată un raport al Oficiului European de Luptă Anti-fraudă.

Totul a ieșit la iveală, după o analiză amplă, în care au fost controlați operatori economici din 18 state. În cele mai multe cazuri, mierea găsită la raft era făcută din siropuri de zahăr sau din diverse substanțe extrase din sfeclă de zahăr şi orez.

În urma testării a peste 320 de probe luate din mai multe țări a reieșit că multe dintre borcanele vândute în marile lanțuri de magazine conțin miere contrafăcută. Cele mai multe suspiciuni de fraudă au fost găsite în produse din China, Turcia, Brazilia și Marea Britanie. Aşa zisă miere era făcută din siropuri de zahăr fabricate din orez, grâu sau sfeclă de zahăr.

Lucrurile stau la fel și la noi în țară. În fiecare an mii de tone de miere pleacă spre țările europene, iar pe rafturile magazinelor ajung produse din China, ieftine și de multe ori mai slabe calitativ.

Pentru a combate fraudele, Comisia Europeană vrea să schimbe legea actuală. Astfel producătorii ar urma să fie obligați să scrie exact țara de origine a produsului și compoziția acestuia, astfel încât omul să știe ce fel de miere cumpără.

Sursa: Protv


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE