2023-02-02 19:40

Dosar penal pentru polițiștii care AU RIDICAT mașina unei femei în scaun cu rotile, parcată pe locul special

 |  15:15
Dosar penal pentru polițiștii care AU RIDICAT mașina unei femei în scaun cu rotile, parcată pe locul special

Incidentul a avut loc în parcarea unui centru comercial din Constanța. În timp ce femeia se afla la cumpărături un echipaj de poliție locală a dispus ridicarea autoturismului femeii care era parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap. Autoturismul avea semnele aferente în parbriz și pe lunetă, dar polițiștii i-au reproșat femii că nu avea legitimația în geam.

Femeia a observat lipsa mașinii când s-a întors de la cumpărături. Avea semnele corespunzătoare în parbriz și pe lunetă. Inclusiv talonul mașinii specifica faptul că mașina este adaptată pentru cei cu dizabilități. Pentru că legitimația nu era pusă la vedere, în parbriz, polițiștii locali au dispus ricarea autoturismului.

Șoferița și-a recuperat mașina după ce a achitat taxa de ridicare de 570 de lei, chiar dacă a prezentat documentele care atestă că are handicap. La fața locului au sosit și membri din familia femeii.

În cele din urmă, polițiștii locali au renunțat la amendă și i-au dat femeii un avertisment. Femeia a reclamat fapta la Poliția națională.

Poliția Locală din Constanța a transmis un comunicat după cele petrecute în parcarea centrului comercial.

"Cu privire la imaginile apărute în spatiul public in care apar doi polițiști locali care au dispus ridicarea unui autoturism de pe locurile rezervate persoanelor cu handicap din parcarea centrului comercial Carrefour, vă informăm faptul că la nivelul Direcției generale poliția locală Constanța au fost dispuse verificări.

În urma acestor verificări, a rezultat că, în jurul orelor 19:00, a fost înregistrată la dispecerat o sesizare cu privire la parcarea unui autovehicul neregulamentar, pe loc de handicapat. Un echipaj format din 2 polițiști locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice s-a deplasat la fața locului unde a constatat că un număr de 4 autoturisme sunt parcate pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semnul internațional pentru persoane cu handicap fără a avea afișat la loc vizibil așa cum prevede Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap card/legitimație care să le confere acest drept. In consecință 2 conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenda în cuantum de 2000 lei, iar pentru 2 autoturisme s-a dispus măsura tehnico administrativă de ridicare, inclusive pentru autoturismul în cauză, în conformitate cu prevederile art 100 alin. 1 lit. g din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap actualizată care prevede următoarele: „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”. Menționam ca la autoturism nu s-a prezentat conducătorul auto.

La restituirea vehiculului s-a ținut cont de faptul că persoana care utiliza vehiculul în cauză era o persoana cu handicap care deținea card/legitimație dar nu a ținut cont de prevederile legale, în sensul ca nu l-a avut afișat la loc vizibil. Având în vedere aceste aspecte persoana a fost sancționată cu avertisment.

Cu privire la modul de acțiune și comportamentul polițiștilor locali vă comunicăm faptul că se fac verificări, iar în situația în care se constata că au fost încălcate prevederile legale se vor fi dispune măsuri în consecință", a comunicat Poliția Locală Constanța. 

Ulterior, IPJ a transmis un comunicat de presă în care menționează că a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu.

"La data de 4 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța - Secția 2 au fost sesizați, de către un bărbat, de 41 de ani, cu privire la faptul că, la data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 19.00, i-a fost ridicat, fără motiv, autoturismul parcat pe un loc special destinat persoanelor cu dizabilități din incinta unui complex comercial din municipiul Constanța.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul", se arată în comunicatl IPJ Constanța.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-04Parerea ta...

EUSEBIU
04 Ian 2023

Doresc sa comentez…toți șmecherii și-au pus hârtii in geam pentru a putea beneficia de locuri de parcare preferențiale dar aceștia nu sunt versați….au găsit-o pe iată femeie și au făcut ,,dreptate” au aplicat legea….
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE