2022-12-05 00:59

Cum se citește corect VALABILITATEA produselor. Detalii mai puțin cunoscute

 |  21:09
Cum se citește corect VALABILITATEA produselor. Detalii mai puțin cunoscute

Înainte de achiziționarea unui produs, consumatorii sunt sfătuiți să verifice termenul de valabilitate. Însă, de cele mai multe ori, eticheta nu este citită corect sau înțeleasă, iar oamenii cred că alimentele respective nu mai sunt bune de consumat.

pre deosebire de etichetele cu mențiunea „a se consuma până la”, care se găsesc pe alimentele perisabile, cum ar fi carnea și lactatele, etichetele „a se consuma de preferință înainte de” nu au nimic de-a face cu siguranța și pot încuraja consumatorii să arunce alimente care pot fi consumate fără probleme.

Uniunea Europeană este așteptată să anunțe o revizuire a legilor sale privind etichetarea până la sfârșitul acestui an și se ia în considerare eliminarea totală a acestora.

Diferența dintre etichete

Termenul de valabilitate se referă la data stabilită de producător până la care un aliment își păstrează caracteristicile specificice inițiale, se explică pe site-ul InfoCons.

„A se utiliza până la data de” înseamnă că produsul poate fi consumat în condiţii de siguranţă doar până la data indicată pe ambalaj. În această categorie intră mai ales produsele din carne și pește.

„A se consuma, de preferinţă, până la data de” indică data până la care produsul se menţine în stare optima. Acestea pot fi consumate în continuare și în condiții de siguranță și după depășirea datei inscripționate. Aici intră pastele făinoase, uleiul, orezul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE