2024-05-18 04:27

Astăzi este „Blue Monday”, cea mai deprimantă zi din an! Vezi cum îi afectează pe angajații români

 |  10:29
Astăzi este „Blue Monday”, cea mai deprimantă zi din an! Vezi cum îi afectează pe angajații români

Angajaţii români nu se simt deprimaţi de „Blue Monday”, considerată cea mai deprimantă zi din an, dar sunt în schimb stresaţi şi resimt oboseala acumulată la final de an, potrivit unui sondaj realizat de o platformă de recrutare online, informează Agerpres.

Conform BestJobs, puţin peste o treime (36%) dintre angajaţi resimt încărcătura acestei zile. Totodată, 64% declară că nu au motive să considere această zi una deprimantă, semn că ultimii ani au crescut rezistenţa românilor în faţa perioadelor dificile. Cu toate acestea, aproape jumătate dintre respondenţi declară că revenirea la job după perioada sărbătorilor a fost dificilă din cauza oboselii acumulate.

Sondajul de specialitate arată că, în perioada dintre Crăciun şi Revelion, 38% dintre respondenţi au avut vacanţă, în timp ce 44% au beneficiat doar de zilele libere legal, iar alţi 11% nu au avut deloc zile libere pentru a-şi reîncărca bateriile.

În acest context, angajaţii consideră satisfacţia la locul de muncă importantă pentru o stare generală mai bună, în timp ce peste trei sferturi (76%) spun că felul în care se simt în raport cu munca pe care o fac le influenţează gradul de împlinire personală. Mai mult, trei din zece angajaţi (la fel de mulţi ca anul trecut) se declară nemulţumiţi de actualul lor job şi au în plan să îl schimbe, în timp ce doar 8% se consideră cu adevărat fericiţi la locul de muncă şi 62% au o atitudine neutră.

"Românii au învăţat, în ultimii ani, să-şi gestioneze mai eficient timpul petrecut la muncă şi activităţile care presupun un grad mai mare de stres. În plus, cei mai mulţi dintre ei înţeleg acum mai bine importanţa echilibrului dintre viaţa personală şi cea profesională, astfel că tendinţa lor este să elimine cât mai mult activităţile generatoare de stres, să adopte un stil de viaţă sănătos şi să lucreze în acord cu nevoile şi valorile lor. În acest sens, vedem cum tot mai mulţi candidaţi se îndreaptă către joburi flexibile, cu salariul afişat şi care oferă beneficii extrasalariale generoase", a declarat Ana Vişian, marketing manager BestJobs România.

De asemenea, pentru sănătatea lor mintală, aproximativ 54% dintre respondenţi şi-au propus ca, anul acesta, să adopte un stil de viaţă mai sănătos, 15% au în plan să meargă la terapie şi 11% îşi doresc să muncească mai puţin. În acelaşi timp, 20% au în plan să îşi crească veniturile, negociind salariul actual sau aplicând pentru locuri de muncă noi, cu salariu mai mare.

Sondajul BestJobs a fost efectuat în luna ianuarie 2023, pe un eşantion de 925 de utilizatori de Internet din România. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE