2024-04-22 17:56

A început distribuirea CARDURILOR DE ENERGIE, prin intermediul poştaşilor

 |  14:23
A început distribuirea CARDURILOR DE ENERGIE, prin intermediul poştaşilor

A început distribuirea cardurilor de energie, prin intermediul poştaşilor. Românii care le primesc își vor putea plăti cu ele, începând cu 20 februarie, facturile la curent, gaze naturale sau căldură.

În total, beneficiarii vor primi 1.400 de lei, în două tranşe. Una în februarie, şi una în septembrie.

Aproximativ 2,8 milioane de carduri de energie vor fi distrbuite de Poșta Română, în mai multe judeţe din ţară. În prima etapă este vorba de şapte județe în care poștașii vor livra aceste carduri către beneficiari, acasă.

Guvernanții au promis că până pe 20 februarie plata facturilor cu aceste carduri se va putea face și online, nu doar la oficiul poștal sau la poștaș.

Statul va vira pe cardul pentru energie 1400 de lei în două tranșe egale: 700 de lei în februarie și încă 700 în septembrie.

Primii români care au primit cardul de energie spun că acesta este un ajutor pe care îl aşteptau de mult, în timp ce alţii spun că suma plătită de stat este "micuţă".

Cardurile se acordă persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani și cu venituri sub 2.000 de lei, dar și celor care primesc ajutor social. De pe carduri nu se pot scoate bani şi nici nu pot fi vândut ori donate. Orice tentativă de fraudă va fi sancţionată cu o amendă între 42 şi 60 de mii de lei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE