2023-03-24 06:20

Vrei să-ți iei cățelul în VACANȚA la munte? Iată ce trebuie să știi!

 |  20:27
Vrei să-ți iei cățelul în VACANȚA la munte? Iată ce trebuie să știi!

Un weekend la munte sună perfect nu doar pentru tine, ci și pentru cățelul tău, mai ales că avem și zăpadă din plin acum. Iată câteva sfaturi utile pentru o aventura de neuitat și, mai ales, sigură și pentru prietenul tău cu blăniță!

1. Treci pe la veterinar înainte!

Înainte de a pleca în vacanta, nu uita de vizita la medicul veterinar. Este important ca prietenul tău cu blăniță să fie sănătos din orice punct de vedere, apt fizic, deparazitat intern și mai ales extern, dar și vaccinat. Este indicat să luăm carnetul de sănătate cu noi.

2. Nu uita de hrana și apă!

Este necesară atât hrana umedă, cât și cea uscată, două castroane (unul pentru apă și unul pentru mâncare) și un adapator portabil, pentru a avea mereu apă pentru câinele tău atunci când nu sunteți la cazare. Iar, în final, zgarda sau hamul și lesa.

3. Atenție la cazare!

Când faceți rezervarea pentru cazare, asigurați-vă că locația este pet-friendly și vă permite șederea alături de patrupedul vostru. Nu ezitați să le oferiți cât mai multe detalii: vârstă, talie, stare de sănătate, tip de comportament. În Romania încă nu sunt foarte multe locații care să vă permită șederea împreună cu blănoșii.

4. Verificați din timp dificultatea traseului

Câinii, spre deosebire de oameni, nu se tem de înălțime. Curiozitatea acestora îi poate trimite pe marginea prăpastiei pentru a observa ce se află dincolo de ea și să cadă. În cazul unei prăpastii înalte, căzătura poate fi fatală. Chiar dacă este ținut în lesă, există pericolul ca animalul să forțeze lesa și să scape, fugind spre prăpastie.

5. Evită altitudinile mari.

Nu lua animalul cu tine în cazul în care vrei să urci la înălțimi foarte mari. La altitudinile foarte mari, nivelul de oxigen din aer scade. Câinii, în special cei bătrâni, pot prezenta dificultăți respiratorii și în cazuri grave pot muri. De asemenea, înălțimile mari pot fi periculoase și în cazul unor câini tineri, care au probleme cu inima sau care sunt expuși pentru o lungă perioadă de timp acestor altitudini, te sfătuiesc specialiștii Animax.

6.Fii atent să nu mănânce de pe jos în timpul plimbărilor

În cazul în care stai în camping, ai grijă ca animalul tău să mănânce numai din castronul lui special pentru mâncare. În cazul în care se întâmplă ca o parte din mâncare să cadă pe jos, prin iarbă, nu lăsa câinele să o mănânce. În iarbă se pot ascunde mulți microbi sau chiar larve de viermi care îi pot provoca animalului chisturi hidatice.

Nu lăsa câinele să adulmece, dar mai ales să mănânce plante. Multe dintre acestea sunt otrăvitoare. În cazul în care nu ești un cunoscător al plantelor, încearcă să nu lași câinele nesupravegheat. Dacă animalul a mâncat o plantă și devine apatic, are stări de voma, tremur, salivare excesivă sau alte simptome, mergi de urgență cu el la cel mai apropiat cabinet veterinar.

7. Atenție la gheață și zăpadă.

Cu toate că au gheare zdravene, câinii pot aluneca, ceea ce poate duce la o accidentare sau la un incident mortal pentru acesta. Este indicat ca mereu câinele să meargă la piciorul stăpânului! În cazul zăpezii, ar fi indicat să protejăm pernuțele lăbuțelor de îngheț, folosind o cremă, înainte și după plimbare, pentru a evita crăparea, iritarea și usturimi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE