2024-04-23 15:34

Ingredientul din bucătorie care ajută la îndepărtarea CALCARULUI și mucegaiului

 |  23:47
Ingredientul din bucătorie care ajută la îndepărtarea CALCARULUI și mucegaiului

Calcarul, reziduurile de săpun și murdăria de la uleiurile de corp sunt unii dintre principalii vinovați pentru murdăria din jurul dușului dar și de pe robineți ori sitele de scurgere.

Mucegaiul, roz sau negru, pot fi curățate cu ușurință folosind produse naturale, în locul celor dure și toxice. Acestea  vă ajută să economisiți bani dar și să evitați inspirarea vaporilor de substanțe chimice ori contactul cu acestea. 

Laura Harnett, fondatoarea companiei de produse de curățare ecologică Seep, a explicat pentru express.uk cum să vă curățați capul de duș folosind produse naturale precum oțetul alb.

În primul rând trebuie să verificați dacă capul de duș poate fi deșurubat. Apoi îl puneți într-o găleată sau chiuvetă umplută cu oțet alb. Dar aveți grijă să nu pierdeți garnitura pentru că altfel nu-l veți mai putea pune la loc. 

„Lăsați capul de duș în oțet peste noapte sau doar 30 de minute dacă este nichel, aur sau alamă. Clătiți capul de duș cu apă caldă și apoi frecați cu o periuță de dinți veche pentru a îndepărta mucegaiul. Oțetul este un dezinfectant natural, astfel încât capul de duș va fi igienizat și curat”, explică Laura Harnett. 

Dacă acesta nu poate fi deșurubat, se poate folosi aceeași metodă, dar introducând capul de duș într-o pungă de plastic umplută cu oțet. Legați punga cu un elastic. 

Totodată, pentru îndepărtarea reziduurilor de săpun și calcar se mai poate folosi bicarbonat de sodiu. Acesta trebuie amestecat cu apă pentru a crea o pastă tare. Apoi se freacă obiectul cu un burete pentru a curăța ușor reziduurile mai dure. Când totul este îndepărtat, spălați sistemul de duș cu apă caldă și frecați bara cu o lămâie tăiată pentru a-i oferi strălucire. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE