2024-04-19 13:19

Situație disperată la un mare SPITAL din Capitală. 26 de cadre medicale sunt infectate

 |  19:04
Situație disperată la un mare SPITAL din Capitală. 26 de cadre medicale sunt infectate

La Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală situația este una critică – 26 de cadre medicale au contractat virusul SARS-CoV-2 și se află în izolare la domiciliu. Cadrele medicale, un medic, asistenți și brancardieri, au fost diagnosticați cu noul COVID-19 după ce au contractat boala de la un pacient.

Pacientul avusese două teste consecutive de COVID-19 cu rezultate negative, însă cel de-al treilea a indicat infectarea cu SARS-CoV-2.

Astfel, la momentul transmiterii acestei știri, 26 de cadre medicale se află în izolare la domiciliu, unele primind deja tratament.

„Cadrele medicale nu sunt cu o formă (a bolii – n.r.) care să necesite internarea, sunt asimptomatici majoritatea. Au fost consultați de infecționist, sunt acasă în izolare, cei care au nevoie de tratament stau pe tratament, cei care nu au nevoie stau în izolare acasă”, a explicat managerul Spitalului Sf. Pantelimon din Capitală, chirurgul Dragoș Davițoiu.

De asemenea, acesta a declarat că spitalul nu va fi închis din cauza focarului.

„Doamne ferește să se închidă spitalul! Un pacient simptomatic și înalt suspect de COVID-19 a avut 2 sau 3 teste negative la un interval de câteva zile și până la urmă a ieșit pozitiv, timp în care s-a infectat și altă lume. Noi nu avem cum să închidem spitalul, trebuie să asigurăm urgența. E spital de urgență mare, 200 de persoane intră pe zi în urgențe.

Situația acum e la fel ca orice altă zi de lucru. Terapia intensivă nu are niciun caz nici în rândul personalului, nici în rândul pacienților, funcționăm în continuare. (…) Deci secțiile nu sunt închise, am sistat internările. Pe secție sunt pacienți și în continuare au nevoie de îngrijiri (…). Sperăm ca până luni, marți să redeschidem secția pentru internări noi”, a mai explicat managerul spitalului pentru psnews.ro.

Aproape 90 de medici și 200 de asistenţi medicali au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în ultimele două săptămâni. Au fost infectați și mai mulți ambulanțieri.

Ministerul Sănătății a transmis pe 7 octombrie că din totalul personalului medical infectat în ultimele 14 zile, 89 sunt medici, 193 de asistenţi medicali și 7 ambulanţieri.

De la începutul pandemiei de COVID-19, 3,277 de medici, asistente şi ambulanţieri au fost infectaţi, cele mai numeroase fiind asistentele medicale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-09

In legatura cu acest articol...

Ce a pățit un voluntar care s-a vaccinat anti-COVID

Mesaj RO-ALERT de ultimă oră. Ce transmit autoritățile bucureștenilor

Coronavirus: Un nou record de cazuri! Câți români au fost testați pozitiv în ultimele 24 de ore?

Coronavirus: România, aproape de o catastrofă: La câte mii de cazuri pe zi am putea ajunge până la finalul lunii




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE