2024-04-22 20:00

Sindicaliștii din Sănătate anunță trei zile de proteste în fața Guvernului. Vezi care sunt revendicările lor

 |  16:00
 Sindicaliștii din Sănătate anunță trei zile de proteste în fața Guvernului. Vezi care sunt revendicările lor

Membrii Federaţiei Sanitas vor protesta în Piaţa Victoriei timp de trei zile, pentru a cere public guvernanţilor să-şi respecte obligaţiile legale faţă de angajaţii din sănătate şi asistenţă socială, în caz contrar ameninţând cu deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector.

"Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas, întrunit miercuri, 1 februarie 2023, a decis calendarul acţiunilor de protest anunţate încă de acum două săptămâni. În zilele de 6, 7 şi 8 februarie 2023, în intervalul orar 10:00 - 14:00, membrii Sanitas vor fi în Piaţa Victoriei pentru a cere public guvernanţilor să-şi respecte obligaţiile legale faţă de angajaţii din sănătate şi din asistenţă socială. Atât timp cât cei aflaţi la putere ignoră nevoile reale ale celor două domenii, regulile elementare ale dialogului social şi drepturile lucrătorilor, Sanitas va protesta, folosind toate formele şi instrumentele legale, inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a federaţiei.

Revendicările Federaţiei Sanitas din România sunt: creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială cu minimum 15%, pentru acoperirea inflaţiei; declanşarea, de urgenţă, a negocierilor între Guvernul României şi partenerii sociali, pe proiectul noii Legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice; asigurarea unei finanţări corecte şi suficiente pentru instituţiile medicale şi de asistenţă socială.

"Seria acţiunilor de protest pe care Sanitas o deschide săptămâna viitoare va continua până la soluţionarea revendicărilor şi la îmbunătăţirea semnificativă a situaţiei membrilor noştri de sindicat", avertizează liderii sindicali.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE