2024-04-22 19:46

Rafila, despre o grevă în Sănătate: „Este posibil, dar nu cred să fie cazul...”

 |  12:00
Rafila, despre o grevă în Sănătate: „Este posibil, dar nu cred să fie cazul...”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila este de părere că ”întotdeauna există o posibilitate” ca sindicaliştii din Sănătate să declanşeze o grevă, dar a subliniat că şapte dintre revendicărrile acestora au făcut obiectul ”unui agreement” şi sunt realizabile în perioada imediat următoare, informează News.ro.

”Întotdeauna există o posibilitate şi dacă noi, cei care am discutat cu sindicaliştii, nu ne ţinem promisiunile, lucrul acesta este posibil, dar nu cred să fie cazul. Eu am participat la multe runde de discuţii, atât cu Sanitas, cât şi cu Solidaritatea Sanitară. Ultima discuţie a fost la sediul Guvernului României cu primul ministru şi cu domnul preşedinte Ciolacu, iar şapte dintre revendicările sindicaliştilor de la Sanitas, au făcut obiectul nu numai a discuţiei, ci şi a unui agreement. Unele dintre ele sunt realizabile în perioada imediat următoare, e vorba de blocarea posturilor din sistemul de sănătate, scoaterea lor la concurs”, a declarat Alexandru Rafila, joi seară, la Antena 3.

Rafila a mai adăugat că în scurt timp de poate semna şi contractul colectiv de muncă.

 ”De asemenea, semnarea contractului colectiv de muncă, se poate încheia în scurt timp, mai avem un singur element legat de stabilirea numărului de zile de concediu. În plus, sunt alte revendicări care au fost de comun acord, agreate, respectiv finanţarea voucherelor de vacanţă, dintr-un fond separat de bugetul spitalului”, a subliniat Rafila.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE