2024-06-20 14:30

Ministrul Rafila promite: ”Începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaționale”

 |  21:23
Ministrul Rafila promite: ”Începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaționale”

Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a anunțat, marți, că în toamnă va începe construcția efectivă la un prim spital regional – cel din Iași. Acesta a mai precizat că, din 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaționale. Totodată, Rafila a susținut că 2,4 miliarde de euro sunt alocate prin PNRR pentru alte 27 de investiții spitalicești noi.

„Echipa Ministerului Sănătății a lucrat intens pentru a finaliza cât mai rapid licitațiile pentru proiectele tehnice ale celor trei spitale regionale. La Iași, proiectul a fost finalizat și, din toamnă, va începe construcția efectivă a spitalului Regional.

La jumătatea acestui an vom finaliza și proiectul tehnic pentru Spitalul Regional din județul Cluj, iar până la sfârșitul anului, pentru Craiova.

Începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaționale. Investiția totală va fi de peste 2 miliarde de euro”, a transmis Alexandru Rafila, pe Facebook.

Ministrul a mai precizat că 2,4 miliarde de euro sunt alocate prin PNRR pentru alte 27 de investiții spitalicești noi, printre care Institutul regional de oncologie din Timișoara, o casă nouă pentru Institutul pentru Boli Cardiovasculare CC. Iliescu din București și un centru de psihiatrie infantilă la București. Rafila a susținut că bună parte din acte proiecte au fost semnale, iar la unele se lucrează efectiv – proiectul de la Bistrița.

„Pentru prima dată, discutăm despre spitale integrate și unitare din punct de vedere al construcției, al circuitelor, al echipamentelor și, nu în ultimul rând, al condițiilor hoteliere. Respectarea normelor de control al infecțiilor este prioritară în toate aceste proiecte noi!”, a mai transmis Rafila.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE