2024-05-18 04:03

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași: „Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută! Rata scăzută a vaccinării și dezinformarea populaţiei ne-au adus aici…”

 |  11:00
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași: „Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută! Rata scăzută a vaccinării și dezinformarea populaţiei ne-au adus aici…”

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, medicul Florin Roşu, afirmă că lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută, din cauza ratei scăzute a vaccinării şi dezinformării populaţiei.

"Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută! Toate unităţile sanitare împreună cu Unităţile şi Compartimentele Primiri Urgenţe au pus la dispoziţie maximum resurselor umane, financiare (mai puţin Spitalul Militar, care, în niciunul dintre valurile pandemice nu şi-a făcut "simţită prezenţa"). Putem să operaţionalizăm cât de multe paturi ATI, putem deschide noi spitale sau converti cât de multe secţii non-covid în secţii COVID, rata scăzută a vaccinării împreună cu dezinformarea populaţiei a fost factorul determinant care ne-a adus în acest scenariu", a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, informează Agerpres.

Medic de profesie, Florin Roşu explică faptul că acest nou virus nu are doar o patologie infecto-contagioasă, ci îmbracă valenţele tuturor specialităţilor.

"Toţi pacienţii, şi accentuez, toţi pacientţii COVID-19 au fost consultaţi direct sau indirect prin intermediul unui coleg de altă specialitate, de medicii de boli infecţioase. Este o muncă titanică pe care am făcut-o prin prisma grijei, empatie şi respectului pentru pacienţi. COVID-19 nu este o patologie exclusiv infecto-contagioasă, ea îmbracă valenţele tuturor specialităţilor. De aceea, interdisciplinaritatea este esenţială. Chiar dacă unii se odihnesc, din diferite motive: fie e sfârşit de săptămână, fie au fluturat un drapel invocând drepturi greşit înţelese, în condiţiile în care drepturile cadrelor medicale şi a celor care s-au vaccinat sunt 'aruncate fără remuşcare la tomberon', fie pur şi simplu nu le pasă, noi suntem aici, făcându-ne datoria în continuare", a explicatFlorin Roşu.

Doctorul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi a anunţat că duminică dimineaţa, la ora 04.00, erau utilizate toate paturile cu oxigen din Spitalul "Sf Spiridon". Aceeaşi situaţie se înregistrează şi la Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul CFR din Iaşi.

"Familiile sunt nemulţumite că nu mai sunt paturi. Ţinem o parte din pacienţi pe scaun cu oxigen. Am primit de aseară două locuri la ATI de la Spitalul Buhuşi, dar toţi refuză să meargă. Cei care vor mai veni la spital nu vor mai avea locuri sau ventilatoare. Toţi cei care se află pe ventilator sau au nevoie de oxigen cu flux mare aveau prilejul să se vaccineze, dar nu au făcut-o. Nu ar fi ajuns în stare atât de gravă dacă erau vaccinaţi", a spus coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE