2024-04-22 18:09

Directorul OMS Europa e încrezător: ”În 2023 vom declara SFÂRȘITUL pandemiei”

 |  22:41
Directorul OMS Europa e încrezător: ”În 2023 vom declara SFÂRȘITUL pandemiei”

Sfârşitul pandemiei ar putea fi declarat anul acesta, susține directorul OMS Europa, dr. Hans Henri P. Kluge. Însă ar fi bine să ne ferim în continuare de Covid, fiindcă urmările pe termen lung pot fi foarte grele, explică oficialul.

”Pandemia nu s-a încheiat. Doar săptămâna trecută, 1.500 de oameni din regiunea noastră au murit de Covid. Nu ar fi trebuit să moară. Desigur, situaţia este mult mai bună. Sunt încrezător că 2023 va fi anul în care vom declara sfârşitul pandemiei, dar oamenii ar trebui să înveţe lecţiile privind vaccinarea. Dacă eşti bolnav şi tuşeşti, nu neapărat din cauza Covid-19, poate de la o gripă, pune-ţi o mască dacă te afli într-o zonă aglomerată din care nu poţi ieşi, menţine un stil de viaţă sănătos. Şi, pentru ţară, foarte importantă este ceea ce noi numim supraveghere. Dacă apare un virus oarecare, poate fi foarte repede abordat şi poate fi depistat uşor în apele reziduale” a declarat pentru Ştirile TVR directorul OMS Europa, dr. Hans Henri P. Kluge.

Oficialul din sănătate a vorbit și despre efectele problemelelor după infecţia Covid.

”Ştim din studiile OMS că, în regiunea noastră, în 53 de ţări, aproximativ 70 de milioane de oameni au dezvoltat Long Covid în primii doi ani ai pandemiei. La început nu ştiam ce era, oamenii nu o luau în serios. Trebuie să le oferim acestor oameni suport psihosocial. Oameni puternici, care dintr-odată nu se pot ridica de pe scaun sau din pat dimineaţa pentru a lucra normal, acest lucru are impact asupra sănătăţii mentale. Este nevoie de beneficii în caz de şomaj, de concedii medicale şi de mult mai multe resurse. Chestiunea-cheie este să fii alături de pacienţi, aşa cum facem noi în Europa pentru a aborda problema Long Covid. Atunci când eu am avut Covid după doi ani de pandemie, deşi am fost foarte strict cu protecţia, dar am luat varianta Omicron, pentru prima oară în viaţă am fost fără vlagă. Medicii mi-au spus: străduiţi-vă, dr. Kluge, să vă odihniţi 10 zile, chiar şi după simptome, pentru a evita Long Covid. Oameni, vă rog, vaccinaţi-vă, faceţi booster-ul. Dacă faceţi Covid, luaţi infecţia foarte în serios, odihniţi-vă, pentru că acest Long Covid poate fi foarte foarte debilitant! Avem nevoie de mai multă cercetare, de mai multă apreciere şi de vaccinare” a mai spus Kluge.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE