2024-04-30 08:08

Certificatul verde Covid devine certificat GLOBAL de sănătate. Ce avantaje vor fi

 |  22:49
Certificatul verde Covid devine certificat GLOBAL de sănătate. Ce avantaje vor fi

Certificatul Covid European va fi baza pentru introducerea documentului global de sănătate, care va include lista vaccinărilor şi nu numai. Chiar de luna aceasta. Organizația Mondială a Sănătății și Comisia Europeană au semnat un parteneriat pentru implementarea noului sistem.

”Unul dintre aspectele-cheie este că oamenii vor avea un acces mai facil la servicii medicale. Informaţia va fi uşor împărtăşită între profesioniştii din sănătate, dar şi pentru pacienţi va fi mai accesibilă. Scopul este de a optimiza accesul la servicii medicale” a declarat Dr. CAROLINE CLARINVAL, reprezentanta Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, şefa Biroului OMS în România, pentru TVR.

Chiar de luna aceasta, certificatul digital COVID european, folosit de 80 de ţări, în pandemie, va fi preluat şi extins de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, după acordul cu Comisia Europeană.

Va fi baza pentru o rețea mondială de certificare digitală a sănătății, cu un sistem de validare a semnăturilor digitale care să prevină frauda.

”Prin acest sistem, vom construi un standard mondial în ceea ce priveşte documentele digitale de sănătate. Deși COVID-19 nu mai este o urgență de sănătate publică de interes internațional, acest nou sistem va rămâne o parte-cheie a pregătirii noastre globale pentru a face față amenințărilor viitoare pentru sănătate” spune STELLA KYRIAKIDES, comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară. 

Potrivit oficialilor, certificatul este menit să faciliteze mobilitatea globală și să protejeze oamenii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE