2024-06-20 15:16

Rareș Bogdan a răbufnit în Parlamentul European: ”Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la EGAL la egal și respectați?”

 |  20:37
Rareș Bogdan a răbufnit în Parlamentul European: ”Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la EGAL la egal și respectați?”

Rareș Bogdan a avut un discurs dur în Parlamentul European, unde a criticat blocada României la accesul în Spațiul Schengen. Liderul eurodeputaților PNL a lansat și un avertisment: „Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la egal la egal și respectați? Să provocăm o criză alimentară la nivel european?”.

„De 11 ani, două țări pe care românii le respectă îi umilesc sistematic, blocând aderarea la Schengen, deși companiile lor au afaceri uriașe în România și dețin o bună parte din sistemul bancar și de asigurări”, a afirmat Rareș Bogdan, în plenul Parlamentului European, referindu-se la în primul rând la Olanda, țară care de mai mulți ani se opune primirii României în Schengen.

Liderul eurodeputaților PNL a lansat și un avertisment. „Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la egal la egal și respectați? Să provocăm o criză alimentară la nivel european, să blocăm la graniță trenurile și sutele de camioane cu cereale care tranzitează zilnic România spre piețele occidentale, în Olanda, Belgia, Franța, Austria, Germania, Italia? Nu ne obligați să jucăm și noi dur”, a subliniat prim-vicepreședintele PNL.

Liberalul a punctat că până acum România a jucat mereu corect, fără a agita spiritele. „Am fost mult prea eleganți și mult prea tăcuți până acum. Nu suntem mai puțin europeni decât cei din vest. Nu îi trimiteți pe alegătorii români spre populiști și eurosceptici. Blocarea României și a Bulgariei în afara Schengen este o nedreptate față de un popor profund european”, a completat Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL a avertizat că menținerea opoziției față de România va crea un climat eurosceptic și în țara noastră. „Pentru a anula orice discurs eurosceptic, țările noastre trebuie să fie obligatoriu în Schengen. Nu vă bateți joc încă o dată de România și Bulgaria”, a avertizat liberalul.

În Parlamentul European a avut loc miercuri o dezbatere privind aderarea României și a Bulgariei în Spațiul Schengen, fiind luat cuvântul de mai mulți euroaleși români, printre care liberalii Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan, Vasile Blaga, dar și social-democratu Dan Nica, Rovana Plumb sau Victor Negrescu. De asemenea, în numele României au vorbit și reprezentanți ai USR, ca Nicolae Ștefănuță, dar și de la REPER, cum ar fi Dacian Cioloș și Dragoș Tudorache.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE