2024-06-20 16:12

Ministrul Grindeanu cere verificarea URGENTĂ a trenurilor și locomotivelor CFR

 |  19:20
Ministrul Grindeanu cere verificarea URGENTĂ a trenurilor și locomotivelor CFR

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus luni, în cadrul unei conferințe de presă, că locomotiva care a cauzat accidentul de sâmbătă, 25 martie, din Gara Galați, a ieșit din revizie în dimineața acelei zilei. Cu toate acestea, șeful de la transporturi a cerut verificarea urgentă a tuturor trenurilor și locomotivelor CFR.

„Locomotiva care a cauzat accidentul de sambătă seara, 25 martie, a ieșit din revizie tehnică, din depoul Ploiești, în dimineața acelei zilei. Am raportul din acest punct de vedere. (...)Restul datelor și toate aspectele legate de anchetă, fie ca vorbim de Teleorman sau Galați vor fi făcute publice si vor fi prezentate”, a spus ministrul. 

Ministrul Transporturilor a solicitat CFR Călători să facă „urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz”.

„În urma incidentului din această seară din Gara Galați, până la clarificarea cauzelor producerii acestuia și, având în vedere că este al doilea accident feroviar produs într-un timp foarte scurt, am decis următoarele: - să solicit CFR Călători să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz. - de altfel, în urma incidentului de la Teleorman, am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie. În calitate de ministru al Transporturilor al Infrastructurii consider că prioritatea CFR Călători este, în primul rând, siguranța călătorilor”, transmitea Sorin Grindeanu, la scurt timp după accident.

Totodată, el susține că sistemul feroviar este subfinanțat de zeci de ani și pentru a evita asemenea accidente sunt necesare investiții.

„Standardele tehnice în sistemul ferivoar trebuie să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete. Tot din capul locului trebuie să spun că de zeci de ani acest sistem a fost subfinanțat. Asta e o realitate pe care nu o putem să o negăm. (…) Trebuie precizat faptul că sunt foarte multe lucruri de făcut în domeniul feroviar pentru că acești zeci de ani de subfinanțare ne-au adus într-o situație nu tocmai fericită și că tot ceea ce înseamnă program operațional de transporturi sau  PNRR înseamnă de fapt o reformă din temelii a acestui sistem feroviar”, a spus Grindeanu, citat de News.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE