2024-06-16 04:49

SCANDAL.Till Lindemann, solistul Rammstein, acuzat de 10 femei că le-ar fi agresat sexual

 |  15:00
SCANDAL.Till Lindemann, solistul Rammstein, acuzat de 10 femei că le-ar fi agresat sexual

Irlandeza Shelby Lynn nu mai este singura care îl acuză pe solistul şi liderul grupului german Rammstein, Till Lindemann, că a drogat-o şi apoi a agresat-o sexual. De vineri, mass-media germane au relatat că mai mult de zece mărturii similare vorbesc despre „Sistemul Lindemann”, potrivit unui articol de pe prima pagină a cotidianului „Süddeutsche Zeitung”, citat de News.ro.

Toate aceste tinere susţin astfel că s-au regăsit în aceeaşi situaţie ca Shelby Lynn, o admiratoare a formaţiei Rammstein, care mărturisese pe Twitter la sfârşitul lunii mai că a fost drogată şi agresată de Till Lindemann, pe 22 mai, în timpul unei petreceri private în marginea unui concert al trupei la Vilnius.

În investigaţiile efectuate de presa germană, aceste victime descriu un „sistem de prădători sexuali” instituit de cântăreţ şi de ceilalţi membri ai grupului care le-ar permite să profite de tinere, drogate şi/sau îmbătate, prin faptul că le invitau seara, în cabinele lor, după concerte.

În mărturiile lor, tinerele intervievate au explicat că au fost abordate de echipa Rammstein, fie pe Instagram, fie în timpul concertelor. Unele victime precizează că li s-a cerut să trimită fotografii cu ele înainte de eveniment şi să fie bine îmbrăcate. 

„Toate mărturiile vorbesc despre acelaşi mod de a acţiona. O victimă a spus că i s-a oferit clar o relaţie sexuală cu Till Lindemann în timpul unui concert, în schimbul unei invitaţii în culise", precizează jurnalistul german, Daniel Drepper, în ziarul Libération.

Dacă Shelby Lynn susţine că a fost audiată de autorităţile lituaniene, deocamdată nu a fost deschisă nicio investigaţie. Pe Twitter, Rammstein s-a apărat luni împotriva acuzaţiilor aduse lui Till Lindemann.

Grupul a asigurat că poate exclude „posibilitatea ca ceea ce se susține s-a petrecut în mediul nostru”. „Nu cunoaştem nicio investigaţie oficială în acest sens”, conchid membrii formaţiei. Sâmbăta aceasta, grupul a reacţionat la celelalte acuzaţii, susţinând că le ia „foarte în serios” şi condamnă „orice formă de încălcare a legii”.

Rammstein a fost înfiinţată la Berlin, în 1994. Stilul muzical al formaţiei, pe care cei şase membri ai trupei l-au numit „tanz-metall”, încorporează elemente de industrial metal, muzică electronică, Neue Deutsche Härte şi heavy metal. Versurile sunt cu precădere în limba germană. Trupa Rammstein, celebră pentru utilizarea frecventă a efectelor pirotehnice în concertele sale, a lansat şapte albume de studio, care au fost vândute în peste 20 de milioane de copii pe plan mondial. Formaţia a concertat la Bucureşti în 2010 şi 2013. Grupul este format din Christoph Schneider (tobe), Richard Z. Kruspe (chitară), Paul Landers (chitară), Till Lindemann (voce), Oliver Riedel (bas) şi Flake Lorenz (clape).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE