2024-04-16 23:08

De ce a primit BRomania doar amendă, după ce a fost prins BEAT și DROGAT la volan

 |  12:15
De ce a primit BRomania doar amendă, după ce a fost prins BEAT și DROGAT la volan

BRomania a fost prins beat și drogat la volan în martie 2021, îm Râșnov, Brașov, și abia acum și-a primit pedeapsa, după ce a încheiat un acord de recunoaștere a situației.

Pe numele lui Matei Dima (BRomania) s-a întocmit un dosar penal pentru „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Decizia Judecătoriei Zărnești spune că „admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat la data de 28.11.2022 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărnești cu inculpatul DIMA MATEI, în dosarul de urmărire penală. În temeiul art. 396 alin. (2) cu aplicarea art. 480 alin. (4) C. proc. pen., condamnă pe inculpatul DIMA MATEI la pedeapsa amenzii penale de 10.000 lei (200 zile-amendă a câte 50 lei pentru fiecare zi-amendă) pentru săvârşirea infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, prevăzută de art. 336 alin. (2) Cod penal”.

De ce a primit BRomania doar amendă?

Pentru că, spune el, și este susținut de un raport medical, s-ar fi drogat cu câteva zile înainte de a fi testat.

”Se poate aprecia că la data de 21.03.2021, ora 15.25, data și ora depistării în trafic, susnumitul Dima Matei nu se afla sub influența substanțelor psihoactive”, subliniază concluziile raportului, astfel că judecătorii din Zărnești au hotărât să nu pronunțe o condamnare la închisoare, nici măcar cu suspendare.

„Nu am fost sub influența niciunui drog sau a unei băuturi alcoolice la volan. Asta reiese și din raportul medical, dar și din cel al Poliției, întocmit la fața locului. Nu am pus nicio secundă în pericol siguranța nimănui în trafic sau oriunde și nu as face asta niciodată. Amenda penală este pentru o greșeală pe care am făcut-o cu două zile înainte să fiu oprit în trafic, acum doi ani”, a declarant Matei Dima pentru cancan.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE