2024-05-18 03:25

A MURIT actrița italiană Gina Lollobrigida!

 |  14:06
A MURIT actrița italiană Gina Lollobrigida!

Gina Lollobrigida, una dintre cele mai cunoscute și iubite actrițe din Italia, a încetat din viață la vârsta de 95 de ani, într-o clinică din Roma.

Lollobrigida și-a început cariera cinematografică în anii '50 și și-a încheiat-o la orizontul anilor '90.

Anul trecut, Gina Lollobrigida intenţiona să candideze pentru un loc în Senatul italian la alegerile generale din 25 septembrie, relatează dpa.

„M-am săturat să-i aud pe politicieni certându-se între ei fără să se apuce vreodată de treabă”, a declarat ea într-un interviu publicat luni în ziarul Corriere della Sera. „Italia este în dificultate, vreau să fac ceva bun şi pozitiv”, a spus actriţa.

Cariera ei cinematografică a atins apogeul în anii 1950, cu cele mai faimoase filme ale ei, între care "Beat the Devil" (1952) şi "The Hunchback of Notre Dame" (1956). Lollobrigida vrea să participe la alegeri pe o listă de candidaţi care include Partidul Comunist.

Ea a declarat că a vorbit cu avocatul ei înainte de a lua decizia. Lollobrigida are un tutore, care i-a fost atribuit de o instanţă după o dispută în familie de ani de zile şi, prin urmare, nu are voie să ia singură decizii cu privire la bunurile ei.

Lolobrigida a încercat să-şi lanseze o carieră în politică încă din 1999, când a candidat pentru Parlamentul European, dar nu a obţinut numărul de voturi necesare.

„A fost o experienţă. În viaţă poţi pierde şi poţi câştiga”, a spus ea.

foto: Facebook


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE