2024-04-24 20:56

Mihaela Bilic dezvăluie: Care este alimentul care te ajută să slăbești?

 |  12:00
Mihaela Bilic dezvăluie: Care este alimentul care te ajută să slăbești?

Mihaela Bilic dezvăluie alimentul care te ajută să slăbești. Este vorba despre brânza proaspătă de vaci, care, indiferent de procentul de grăsime pe care îl conține, trebuie să fie integrată într-o cură de slăbire.

Mihaela Bilic dezvăluie alimentul care te ajută să slăbești. Brânza proaspătă de vaci este recomandată de medicul nutriționist pentru toate persoanele care vor să piardă în greutate. Mai mult decât atât, nu este important producătorul sau procentul de grăsime, așa cum este în cazul altor alimente.

Mihaela Bilic dezvăluie alimentul care te ajută să slăbești

„Cu brânză proaspătă se slăbește mult și repede. Pe vremuri, dacă făceai hepatită sau erai în convalescență după vreo boală gravă, ți se recomanda o dietă bazată pe brânză de vaci și carne fiartă. Acestea erau alimentele ușor de digerat, dar care ajutau și la refacerea organismului. brânză de vaci a ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice și chiar e campioană când vine vorba de slăbit.

Când spunem “brânză de vaci” ne referim la brânza proaspătă, dacă suntem români, sau la cottage cheese (perle de brânză), dacă suntem englezi. Și chiar ei, cercetătorii englezi, au ajuns la concluzia că folosirea produselor lactate cu zer mult (lapte bătut, brânză proaspătă, urdă) crește cu 30% randamentul curei de slăbire.

Așa că de mâine, dacă vreți să slăbiți, vă recomand brânza proaspătă cu bastonașe de legume – fără limită de cantitate- indiferent câtă grăsime are sau cum se numește„, spune Mihaela Bilic, potrivit doctorulzilei.ro, anunță romaniatv.net.

Câtă carne este bine să consumăm săptămânal

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre proteine, în special despre carne. Acest aliment este printre cele mai consumate de români. Vedeta spune că ar fi bine ca o persoană să mănânce doar 500 de grame pe săptămână, să includă și peștele, dar și proteinele vegetale.

„Carnea ar trebui să fie consumată în cantitate de 500 de grame pe săptămână, dacă ținem cont că o porție corectă are 150 de grame. În aceste 500 de grame intră cam trei porții pe săptămână, dar aici includem și mezelurile, nu doar friptura.

Trei porții de carne, două porții de pește și două zile în care să mâncăm proteine vegetale, fasole, mazăre, linte, năut și aș spune că suntem într-un echilibru din punct de vedere alimentar.

Boabele… uităm să le consumăm de două ori pe săptămână, la fel și peștele. Nu cred că toată lumea consumă de două ori pe săptămână pește, mi-ar plăcea să fie așa, dar nu cred.

Noi, în schimb, suntem mai carnivori. Nouă ne place carnea. La capitolul, proteine avem un avantaj, faptul că ele se transformă greu sau chiar nu se transformă în grăsime. Proteinele obosesc puțin ficatul și rinichii, dar dau sațietate și e normal, atâta vreme cât există abundență alimentară, să avem tendința să mâncăm mai multe proteine”, a zis medicul Mihaela Bilic.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE