2024-04-26 04:17

UEFA, decizie controversată: A fost permisă afișarea steagului "Ungariei istorice". Reacții dure în țara noastră

 |  22:40
UEFA, decizie controversată: A fost permisă afișarea steagului "Ungariei istorice". Reacții dure în țara noastră

UEFA a luat o decizie controversată: a aprobat solicitarea Federației Maghiare de Fotbal de a nu trata simbolul istoric maghiar ca pe un simbol cu motivație politică. Astfel, drapelurile care simbolizează "respectul Ungariei istorice și solidaritatea cu suporterii din străinătate" pot fi aduse pe stadion cu următoarele condiții: să reprezinte doar harta Ungariei istorice, fără alte simboluri sau inscripții.

Cererea a fost făcută de Sandor Csany (69 ani) președintele Federației, care este și vicepreședinte UEFA și FIFA, la începutul lunii februarie. Acum, UEFA ar fi decis în favoarea maghiarilor, după cum se anunță pe pagina oficială a Federației. 

Ungaria Mare reprezintă o idee politică ce presupune ca țara să revină la frontierele pe care le-a avut înainte de 1918. Pe Harta Ungariei mari sunt incluse o parte din regiunea Transilvania, dar și regiuni din Slovacia, Croația, Ucraina, Slovenia și Serbia. 

"Sunt curios ce reacție vor avea și cei din FRF. După aia o să ne mirăm de ce se mai scandează diverse chestii pe la meciuri. Eu nu recomand ca galeria lui Sepsi să facă acest lucru, dar nu trebuie să ne mirăm dacă se întâmplă" a comentat Marius Lăcătuș pentru Digisport

"Ciudată decizia asta. Oricum, nu poți să vii cu steagul Ungariei Mari. Îl vedeam pe premierul Orban că promova asta pe oriunde putea, chiar și aici, în România, când a venit în vizită" este de părere Ionel Dănciulescu. 

Patronul de la FCSB, Gigi Becali, cunoscut pentru vociferările pe care le-a avut de-a lungul timpului când a fost vorba de tensiunile cu ungurii, s-a amuzat pe seama situației.

"Așa, și? Ce mare lucru? Pun ei pe tricouri și pe steaguri… Păi, ăia de la UEFA știu ei ce înseamnă harta aia? Bun, și dacă știu, ce se schimbă?

Le dăm noi Transilvania înapoi? (n.r. râde în hohote). Hai, mă, tată! Să fim sănătoși, că nu le dăm nimic înapoi", a spus Gigi Becali, pentru Prosport.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE