2024-05-18 03:48

Președintele Croației: Ce ar trebui să fim noi, sclavii americanilor? SUA și NATO duc un război împotriva Rusiei prin intermediul Ucrainei

 |  09:11
Președintele Croației: Ce ar trebui să fim noi, sclavii americanilor? SUA și NATO duc un război împotriva Rusiei prin intermediul Ucrainei

Președintele croat Zoran Milanović a participat la comemorarea celei de-a 31-a aniversări a recunoașterii internaționale a Republicii Croația și a celei de-a 25-a aniversări a sfârșitului reintegrării pașnice a regiunii croate de la Dunăre la Vukovar, transmite Index.hr.

Președintele croat a comentat interviul acordat de premierul Andrej Plenković presei franceze, în care a atins declarațiile sale pe tema antrenării soldaților ucraineni în Croația. "Îi scuipați pe reprezentanții croați și pe cetățenii croați în presa franceză", a spus el și a adăugat: "Nu insultați niciodată reprezentanții democratici ai cetățenilor dvs. și pe cetățenii dvs. în presa străină. Aceasta este eticheta minimă".

Plenković a declarat ieri la postul France 24 că decizia parlamentarilor ca Croația să nu participe la misiunea Uniunii Europene de sprijinire a armatei ucrainene (EUMAM) a fost o "alegere greșită din punct de vedere istoric".

Milanović a declarat astăzi că decizia privind instruirea soldaților ucraineni sau orice implicare în război ar trebui să fie alegerea Croației, care nu ar trebui să facă ceea ce îi impun marile puteri. "Washingtonul și NATO duc un război prin proxy împotriva Rusiei prin intermediul Ucrainei. Și viceversa. Totuși, dacă nu ai un scop final, dacă nu ai un plan, atunci se ajunge ca în Afganistan", a declarat Milanović.

Președintele croat, care anterior s-a opus de mai multe ori participării Croației la această misiune, a repetat că aceasta este "foarte îndoielnică din punct de vedere juridic". "Decizia este că, pentru prima dată în istoria sa, UE participă la un război. Iar acest lucru este împotriva Tratatului privind funcționarea UE, deoarece acesta prevede doar misiuni în afara teritoriului UE", a declarat Milanović.

"Planul nu poate fi înlăturarea lui Putin. Planul nu poate fi sancțiunile. Este un nonsens. Nu vom obține nimic. Nu l-au înfrânt pe Milosevic nici măcar cu sancțiuni. Ei trec din război în război. Ce ar trebui să fim noi? Sclavii americanilor?", a adăugat el.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE