2024-06-20 15:14

Peste 75.000 de oameni participă la Adunarea Naţională „Moldova Europeană”, de la Chișinău

 |  13:10
Peste 75.000 de oameni participă la Adunarea Naţională „Moldova Europeană”, de la Chișinău

Peste 75.000 de persoane participă, duminică, la mitingul pro-european organizat la Chişinău, la iniţiativa preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, informează Agerpres.

La eveniment participă preşedintele Maia Sandu, șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, europarlamentarul român Siegfried Mureşan, dar şi ambasadorul României la Chişinău, Cristian Leon Ţurcanu.

Adunarea Naţională "Moldova Europeană" se desfăşoară duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău şi în alte 33 de oraşe din Europa. 

În cadrul adunării va fi adoptată Rezoluţia "Moldova Europeană".

Prima care a luat cuvântul la mitingul de la Chişinău a fost preşedinta Maia Sandu, care a reiterat că Republica Moldova trebuie să fie membră a UE până în 2030.

"Obiectivul nostru de ţară este ca Republica Moldova să fie membru cu drepturi depline a Uniunii Europene. Europa este mai mult decât o lozincă politică, e un mod de viaţă, o şansă a poporului nostru să trăiască în pace şi belşug', a spus şefa statului.

 „Europa este Republica Moldova. Republica Moldova este Europa. Moldova nu este singură”, a spus duminică, în limba română, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, în discursul său de la Adunarea Naţională "Moldova Europeană", relatează Radio Chişinău.

De asemenea, Roberta Metsola a scandat împreună cu participanţii la miting cuvântul "solidaritate", tot în limba română, înainte de a începe partea în engleză a discursului ei.

"În ultimii ani, aţi făcut paşi decisivi iar acum aveţi responsabilitatea de a merge pănă la capăt, chiar şi cu acest război la graniţa voastră. Noi, în Parlamentul European, am recunoscut progresul făcut de ţara voastră. Republica Moldova este gata pentru integrarea în piaţa unică europeană", a mai afirmat Roberta Metsola.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE