2024-04-30 05:56

UPDATE Donald Trump a fost ARESTAT. Este vizat de 37 de capete de acuzare

 |  22:00
UPDATE Donald Trump a fost ARESTAT. Este vizat de 37 de capete de acuzare

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost reţinut marţi, conform procedurilor, la tribunalul din Miami, unde i se vor lua amprentele înainte de a se înfăţişa în faţa judecătorului pentru a răspunde acuzaţiilor penale potrivit cărora a păstrat în mod ilegal documente de securitate naţională când a părăsit funcţia şi a minţit oficialii care au încercat să le recupereze, relatează CNN.

UPDATE: Fostul preşedinte Donald Trump a pledat nevinovat la toate cele 37 de acuzaţii legate de presupusa manipulare defectuoasă a unor documente clasificate, relatează CNN.

Donald Trump a fost lăsat să părăsească tribunalul fără a fi stabilite condiţii de călătorie pentru eliberarea sa pe cauţiune. Procurorii i-au spus judecătorului magistrat Jonathan Goodman că nu cred că fostul preşedinte reprezintă un "risc să fugă". Trump, care deţine un avion privat, are în continuare protecţia Secret Service.

Trump şi fostul său consilier Walt Nauta au fost reţinuţi, a declarat un oficial al tribunalului, înainte de audierea programată pentru ora locală 15.00 (22.00, ora României), când ar urma să spună cum pledează în cazul celor 37 de capete de acuzare.

Actul de acuzare susţine că Trump a conspirat cu Nauta pentru a păstra documente clasificate şi a le ascunde de un mare juriu federal. Nauta, care a lucrat pentru Trump la Casa Albă şi la Mar-a-Lago, urmează să compară alături de Trump.

Audierea nu va fi publică.

Trump şi-a proclamat în repetate rânduri nevinovăţia şi acuză administraţia preşedintelui democrat Joe Biden că îl vizează în mod special.

Punerea sub acuzare a unui fost preşedinte al SUA pentru acuzaţii federale este fără precedent în istoria americană.

Luarea în custodie a acuzatului şi amprentarea lui, în momentul în care se prezintă la tribunal pentru a fi inculpat oficial, este o procedură standard. La fel s-a întâmplat şi în aprilie, în cazul primei înfăţişări a lui Trump în faţa tribunalului din New York, unde se confruntă cu un alt proces, la nivel de stat, pentru alte acuzaţii legate de campania electorală din 2016.

După încheierea procedurilor de la tribunalul din Miami, Donald Trump este aşteptat marţi seara la clubul lui de golf din New Jersey, unde va rosti un discurs (la ora 3 noaptea, ora României).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE