2023-03-24 04:18

Ce au găsit agenții FBI în casa lui Joe Biden din Delaware

 |  23:04
Ce au găsit agenții FBI în casa lui Joe Biden din Delaware

După percheziția de miercuri făcută de agenții FBI în reşedinţa balneară a preşedintelui american Joe Biden, la Rehoboth, în Delaware (est), nu s-a găsit niciun document clasificat. Anchetatorii au luat cu ei documente legate de activitatea lui Biden ca vicepreşedinte democrat (2006-2017), relatează AFP.

Această operaţiune - efectuată potrivit avocatului Bob Bauer ”în deplină cooperare” cu poliţia federală (FBI) - s-a desfăşurat timp de trei ore şi 30 de minte, miercuri, iar niciun document cu menţiunea de clasificare nu a fost găsit”, anunţă într-un comunicat avocatul.

Anchetatorii au luat însă cu ei documente legate de activitatea lui Biden de vicepreşedinte american (2006-2017).

Avocatul personal al preşedintelui democrat a anunţat miercuri că reşedinţa clientului său era percheziţionată de către FBI şi că Joe Biden coopera ”deplin” cu poliţia federală.

”Din motive de securitate şi de procedură, (FBI) a vrut să procedeze la această acţiune fără să o comunice în realabil, în mod public, iar noi am decis să cooperăm”, a precizat avocatul.

FBI a percheziţionat recent altă casă a lui Joe Biden, în Delaware, în oraşul Wilmington, în căutare de documente clasificate din timpul vicepreşedinţiei şi mandatelor de senator ale democratului, în vârstă de 80 de ani.

Preşedintele american îşi petrece adesea weekendurile fie la Wilmington, fie, mai puţin regulat, la Rehoboth.

Începând din noiembrie, o serie de documente condfidenţiale - al căror număr exact şi conţinut rămân necunoscute în prezent - au fost găsite fie în biroul pe care-l ocupa Joe Biden la un centru de reflecţie la Washington, fie în casa de la Wilmington.

Aceste documente datează din perioada vicepreşedinţiei lui Joe Biden (2009-2017) şi celor 30 de ani din Senat, în cursul cărora s-a ocupat mult de politica externă.

Departamentul Justiţiei a numit un procuror special să ancheteze cu privire la aceste documente - stânjenitoare pentru preşedintele democrat, deoarece ele evocă, în pofida multor diferenţe, scandalul arhivelor oficiale luate în Florida de către predecesorul său Donald Trump.

Sursa: News.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-01

In legatura cu acest articol...

ULTIMA ORĂ: Locuința lui Joe Biden din Delaware, percheziționată de agenți FBI
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE