2023-10-04 20:26

37 de capete de ACUZARE pentru Donald Trump în cazul documentelor clasificate

 |  23:00
37 de capete de ACUZARE pentru Donald Trump în cazul documentelor clasificate

Fostul preşedinte american Donald Trump se confruntă cu 37 de capete de acuzare penale, inclusiv acuzaţii de păstrare neautorizată a unor documente clasificate şi conspiraţie pentru obstrucţionarea justiţiei după ce a părăsit Casa Albă în 2021, potrivit documentelor pe care tribunalul federal le-a făcut publice vineri, informează Reuters.

Departamentul de Justiţie a făcut publice documentele de acuzare într-o zi tumultoasă, în care doi dintre avocaţii lui Trump au renunţat la caz, iar un fost consilier se confruntă, de asemenea, cu acuzaţii.

Acuzaţiile au legătură cu modul în care Donald Trump a tratat materiale guvernamentale sensibile, luându-le cu el atunci când a părăsit Casa Albă în ianuarie 2021.

Donald Trump urmează să aibă prima înfăţişare în acest caz la un tribunal din Miami, marţi, cu o zi înainte de a împlini 77 de ani.

Punerea sub acuzare a unui fost preşedinte american la nivel federal este fără precedent în istoria americană şi apare într-un moment în care Donald Trump este favorit pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Anchetatorii au confiscat aproximativ 13.000 de documente de pe proprietatea lui Trump Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, în urmă cu aproape un an. O sută dintre acestea erau marcate ca fiind clasificate, chiar dacă unul dintre avocaţii lui Trump declarase anterior că toate documentele cu marcaj ”clasificat” au fost returnate guvernului.

"SUNT UN OM NEVINOVAT!" a scris Trump pe platforma sa socială Truth Social, joi, după ce s-a anunţat că a fost pus sub acuzare.

Trump s-a apărat şi a spus că a păstrat documentele pentru că le declasificase în timp ce era preşedinte, dar avocaţii săi au refuzat să includă acest argument în documentele depuse în instanţă.

Potrivit CNN, ar exista o înregistrare audio în care Donald Trump declară, după ce a părăsit funcţia prezidenţială, că a păstrat informaţii militare pe care nu le declasificase. Aceste comentarii, captate pe suport audio, ar putea fi o probă-cheie în acest caz.

Acesta este al doilea caz penal pentru Trump, care urmează să fie judecat în martie anul viitor la New York într-un caz la nivel de stat în legătură cu o plată către o vedetă porno pentru ca aceasta să păstreze tăcerea.

Sursa: News.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE