2023-02-02 20:48

UPDATE. Parada Militară de Ziua Națională a României s-a încheiat!

 |  11:27
UPDATE. Parada Militară de Ziua Națională a României s-a încheiat!

Aproximativ 1.500 de militari şi 120 de mijloace tehnice, defilează joi, de Ziua Naţională, la Arcul de Triumf din Capăuală. Preşedintele Klaus Iohannis a sosit la Arcul de Triumf.

UPDATE 11.00. Preşedintele Klaus Iohannis a sosit la Arcul de Triumf, fiind întâmpinat de ministrul Apărării Angel Tîlvăr. După ceremonialul primirii, preşedintele a mers în tribuna oficială, alături de celelelalte oficialităţi, printre care se află premierul Nicolae Ciucă, preşedinteţii celor două Camere ale Parlamentului, miniştrii Apărării şi Internelor, parlamentari. După intonarea Imnul Naţional al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, preşedintele Klaus Iohannis depune o coroană de flori în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc, după care va fi păstrat un moment de reculegere, scrie News.ro.

”Peste 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, precum şiproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa joi, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcului de Triumf, din Bucureşti”, a transmis, miercuri, MInisterul Apărării.  

La Parada militară defilează şi aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detaşamente din  Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos, precum şi militari reprezentând ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României şi aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania şi Statele Unite ale Americii. 

La începutul ceremoniei s-a intonat Imnul Naţional al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, urmat de depunerea unei coroane de flori de către preşedintele României, Klaus Iohannis, în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc, şi de păstrarea unui moment de reculegere. 

Totodată, în zona Arcului de Triumf va fi amplasată o expoziţie de tehnică militară care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale.

Avioanele şi elicopterele care urmau să survoleze Piaţa Arcului de Triumf la parada de 1 Decembrie nu vor mai putea fi văzute anul acesta de spectatori din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Ceremonia militară dedicată Zilei Naţionale a României se va încheia cu defilarea militarilor Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul". 

Tot în Bucureşti a avut loc, de la ora 09.00, o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I, iar de la ora 19.00, militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional - Calea Victoriei – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul brigăzii. 

Tot joi, 1 Decembrie, Centrul de Transfuzie Sanguină ”Colonel Prof. Dr. Nicolae Nestorescu” al Ministerului Apărării Naţionale organizează, în intervalul orar 8.00 – 12.00, o campanie de donare de sânge, pentru a veni în întâmpinarea pacienţilor cu nevoi transfuzionale din spitalele militare şi civile. Donatorii, militari şi civili, sunt aşteptaţi la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină din Calea Plevnei nr. 134 (în incinta Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” Bucureşti). 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE