2024-04-25 16:30

VIDEO Regele Charles a ajuns în România și a salutat garda de onoare în limba română. Ce va face suveranul britanic timp de cinci zile în țara noastră?

 |  15:44
VIDEO Regele Charles a ajuns în România și a salutat garda de onoare în limba română. Ce va face suveranul britanic timp de cinci zile în țara noastră?

Regele Charles a aterizat vineri după-amiază în România, pe aeroportul Băneasa. Suveranul britanic a venit pentru cinci zile de relaxare în Transilvania, acolo unde va sta la una dintre casele pe care le deține în Valea Zălanului și Viscri. Regina nu îl va însoţi în această călătorie, preferând să rămână în casa ei din Wiltshire. Regele Charles al III-lea a venit în România la mai puțin de o lună de la încoronarea sa, fiind prima vizită pe care un monarh britanic o face în țara noastră.

Regele Charles al III-lea este primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni și a salutat garda de onoare în limba română: „Bună ziua”.

Potrivit Administrației Prezidențiale, cei doi vor avea convorbiri tête-à-tête, apoi va avea loc „o întâlnire cu autorități ale statului și reprezentanți ai societății civile și ai Corpul Diplomatic”. Va fi o recepție, la Cotroceni, în onoarea Regelui Charles al III-lea. Conform Digi 24 și Antena 3, la recepție vor fi 300 de invitaţi, printre care Patriarhul Daniel, premierul Nicolae Ciucă şi liderul PSD Marcel Ciolacu.

În timpul vizitelor sale anuale la îndrăgita sa casă din Transilvania, se pare că regelui îi place să îşi petreacă zilele făcând drumeţii pe dealuri şi să picteze, iar seara să citească.

Regele Charles vine de mult timp în România, unde deţine în prezent cel puţin 10 proprietăţi, după ce a cumpărat prima sa proprietate, o casă săsească din secolul al XVIII-lea, situată în satul Viscri, în 2006, scrie hotnews.ro.

În proprietatea regelui nu există wi-fi, televizor sau radio, dar salonul pentru desen are acum un „mic player hi-fi cu CD-uri", scrie The Telegraph.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-02

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE