2024-05-28 06:41

Raed Arafat avertizează: ”În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot”

 |  17:49
Raed Arafat avertizează: ”În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat că noua variantă virală de SARS-CoV-2 se va răspândi în cele din urmă peste tot, cum s-a întâmplat și cu tulpina originală a virusului. Măsurile luate pe mapamond în ultimele zile, spune secretarul de stat, nu fac decât să întârzie transmiterea până când se va afla dacă răspunde la vaccin și dacă are un impact mai grav.

„În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea să o oprească, am văzut asta când a început pandemia în China. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii și cumpărarea de timp până aflăm dacă răspunde la vaccin, nu răspunde la vaccin, dacă e mai ușoară, dacă impactul ei pe sănătate e mai grav, deci acestea toate sunt acum lucruri care se analizează de către specialiști pentru a veni cu concluziile lor în următoarele săptămâni”, a explicat șeful DSU, duminică, la Palatul Victoria.

Oficialul a subliniat că vaccinarea anti-COVID-19 rămâne la fel de importantă.

„Vaccinurile sunt funcționale pe toate tulpinile care au fost până acum. Acum avem o tulpină care nu știm încă care este impactul ei, deci n-ai cum să vii să spui, `păi pentru că a apărut tulpina asta, eu nu mă mai vaccinez`. Va dura mult timp ca să ajungă această tulpină predominantă și atunci vaccinul în continuare protejează și este soluția pentru a opri următoarele valuri. Să vedem cum ajunge tulpina asta, dacă va deveni predominantă. Poate între timp se vor găsi soluții tot prin modificarea vaccinurilor”, a mai spus Raed Arafat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE