2024-06-16 05:33

Polițiștii din PENITENCIARE încep protestele în închisori! Nemulțumirea: creșterea vârstei de pensionare

 |  21:46
Polițiștii din PENITENCIARE încep protestele în închisori! Nemulțumirea: creșterea vârstei de pensionare

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a anunțat că poliţiştii din penitenciare vor fi marţi în grevă japoneză, miercuri vor refuza să intre la programul de lucru timp de mai multe ore, iar apoi vor bloca activitatea în pușcării. Reacția polițiștilor vine după ce au aflat planurile guvernului de a le crește vârsta de pensionare la 65 de ani.

"Poliţiştii de penitenciare îşi vor desfăşura marţi activitatea profesională, purtând o banderolă albă pe braţ, pentru a atrage atenţia clasei politice cu privire la dezastrul în care se află penitenciarele din cauza proastei guvernări PNL-PSD-UDMR. Greva japoneză de marţi va fi urmată de blocarea la propriu a penitenciarelor. Miercuri, 31.05.2023, poliţiştii de penitenciare vor refuza să intre la programul de lucru timp de 2-4 ore, deoarece s-au săturat să mai fie bătaia de joc a lui Marcel Ciolacu şi a lui Nicolae Ciucă. Protejarea pensiilor militare vehement trâmbiţată în spaţiul public de cei doi politicieni s-a dovedit a fi o mare minciuna şi o înşelătorie de proporţii, la fel cum este guvernarea PSD-PNL", se arată într-un comunicat al FSANP.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor spun că activitatea în penitenciare va fi blocată prin metoda "excesului de zel". Această metodă va fi aplicată mai întâi la Craiova, apoi la Bistriţa şi la Bacău, spun sindicaliștii. Pentru că poliţiştii din penitenciare nu au dreptul la grevă, aceștia vor apela la "excesul de zel", adică respectarea cu stricteţe regulamentelor şi procedurilor interne, spun sindicaliștii. Birocraţia, lipsa de personal şi precaritatea dotărilor pot determina ca prima activitate dintr-o puşcărie şi anume "accesul angajaţilor în penitenciar" să dureze aproximativ 4 ore, activitate care în mod obişnuit durează aproximativ 45 de minute, spun aceștia.

Reprezentanții polițiștilor din penitenciare acuză faptul că măsuri precum supraimpozitarea pensiilor militare și creșterea vârstei de pensionare au fost luate fără consultarea lor. "Coaliţia PSD-PNL reformează sistemul pensiilor militare «la comanda» Băncii Mondiale şi a Comisiei Europene, fără consultarea instituţiilor de forţă ale României. Pentru reformarea pensiilor militare, ministrul Muncii, Marius Budăi, nu a solicitat nici formal şi nici informal puncte de vedere de la ministerele de resort (Apărare, Interne, Justiţie), ci a venit cu fiţuica în mână de la Bruxelles. Politicienii vremii mai reprezintă interesele românilor? Creşterea vârstei de pensionare până la 65 de ani va face ca poliţiştii de penitenciare să iasă la pensie direct în sicriu, deoarece speranţa de viaţă a acestei categorii socio-profesionale este de aproximativ 62 de ani.

Modificarea bazei de calcul a pensiilor militare le va oferi poliţiştilor de penitenciare o pensie sub costurile unei vieţi decente, sub acel coş minim despre care guvernanţii nu vor niciodată să vorbească. PNL şi PSD, dacă nu ne omorâţi la locul de muncă, ne omorâţi prin înfometare, ca pensionari! Sună cinic, dar aveţi experienţă. Ca dovada aveţi cazurile românilor care au murit de foame şi frig în casă, în iarna anului 2022", se mai spune în comunicatul FSANP.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-29

In legatura cu acest articol...

Pensiile SPECIALE se modifică! Impozit de 30% pentru o cotă din ele și alte schimbări radicale

Șeful ANAF, Lucian Heiuș și-a dat demisia din funcție!
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE