2024-05-18 04:43

PERCHEZIȚII de amploare la PRIMĂRIA IAȘI la mai multe instituții publice. Edilul Mihai Chirica, dus la AUDIERI

 |  12:26
PERCHEZIȚII de amploare la PRIMĂRIA IAȘI la mai multe instituții publice. Edilul Mihai Chirica, dus la AUDIERI

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, au pus în aplicare, miercuri, 24 de mandate de percheziţie domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile unor autorităţi publice locale. Verificările ar viza modul în care Primăria Iași ar fi aprobat deschiderea unui restaurant pe terasa unui imobil din centrul oraşului. Au fost percheziţionate mai multe birouri din Primăria Iași, dar a fost vizată şi o altă clădire din apropiere în care a funcţionat biroul fostului viceprimar al Iaşiului Gabriel Harabagiu. Edilul Mihai Chirica a urcat într-o maşină parcată în curtea Primăriei și a fost și el dus la audieri.

Ancheta ar viza modul în care primăria a eliberat mai multe documente pentru deschiderea unui restaurant pe clădirea Halei Centrale, informează News.ro. În anul 2016, Primăria Iaşi a respins proiectul, dar un an mai târziu a fost de acord cu autorizarea restaurantului.

”Activităţile se desfăşoară într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, în vederea obţinerii unui folos necuvenit, uzurparea funcţiei, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Activităţile sunt efectuate în continuarea cercetărilor într-o cauză privind constituirea unui grup infracţional organizat şi vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii de către dezvoltatori imobiliari, care s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală cu atribuţii în domeniul emiterii şi urmăririi respectării documentaţiilor de urbanism”, a precizat Poliţia Română.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi vor fi duse, pentru audieri, 30 de persoane, despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracţională.

Acţiunea beneficiază de sprijinul brigăzilor şi serviciilor de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, Suceava, Vaslui şi Botoşani, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi, precum şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE