2024-04-30 05:24

Ministrul Predoiu declară RĂZBOI drogurilor, mai ales lângă școli: ”Știu ce e de făcut!”

 |  22:00
Ministrul Predoiu declară RĂZBOI drogurilor, mai ales lângă școli: ”Știu ce e de făcut!”

Cătălin Predoiu, ministrul propus la Interne, consideră că este inadmisibil să avem în România şcoli „pline de droguri”. Acesta a subliniat că are și soluția pentru a combate acest fenomen.

„Legat de droguri. Cred că suntem toţi de acord că este inadmisibil ca la mai puţin de un kilometru de acest loc în care vorbim să găsim şcoli pline de droguri şi vă spun în cunoştinţă de cauză, vă spun ca părinte. Droguri în şcoli - nu este în optica mea să rămânem în această ipoteză. Ce este de făcut? Ştiu ce e de făcut.

Trebuie să aplicăm programele şi strategiile pe care le avem, sunt adoptate, să cooperăm mai mult pe orizontală. Toate instituţiile de forţă sunt implicate, trebuie apăsat mai mult pe acest subiect, trebuie aplicată mai mult toată strategia pe care o are pregătită şi Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei. Cred că trebuie conştientizat mai mult de către fiecare membru al acestor ministere că nu putem tolera ca o generaţie să fie compromisă de traficul şi consumul de droguri”, le-a spus Predoiu parlamentarilor, conform Agerpres.

Consumul de droguri în rândul adolescenților este confirmat și de ultimul Studiu în şcoli privind consumul de alcool, tutun şi droguri ilicite în România (ESPAD), ale cărui rezultate au fost făcute publice în 2020.

Potrivit ESPAD, la nivel naţional, în rândul elevilor de 16 ani, consumul oricărui tip de drog ilicit de-a lungul vieţii, conform metodologiei internaţionale a studiului ESPAD, este de 9,5%. Dacă ne referim doar la drogurile ilicite incluse în studiul desfăşurat în România, atunci consumul oricărui tip de drog ilicit de-a lungul vieţii este de 11,8%.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-14

In legatura cu acest articol...

Sindicatul polițiștilor se REVOLTĂ împotriva programului de guvernare: ”Nimic despre inechităţile salariale”

Viitorul ministru al Agriculturii vrea să INTERZICĂ făina de greieri și carnea sintetică în România

AUDIERI pe bandă rulantă în Parlament. Toți miniștrii propuși au primit aviz favorabil în comisii

Cum se RĂZBUNĂ UDMR după divorțul de PNL și PSD

România, PRIMA în topul sărăciei în Uniunea Europeană




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE