2024-05-28 06:42

Judecătorul Cristi Dănileț, EXCLUS din magistratură. Ce motive invocă CSM

 |  20:24
Judecătorul Cristi Dănileț, EXCLUS din magistratură. Ce motive invocă CSM

Secţia pentru judecători a CSM l-a exclus din magistratură pe judecătorul clujean Cristi Danileţ penrtu postările de pe Tik Tok, potrivit ordinii de zi. Danileț poate face recurs la Curtea Supremă.

Secţia pentru judecători a CSM a luat decizia de excludere a lui Danileţ din magistratură cu majoritate de voturi. Unii membri CSM au pledat fie pentru respingherea acţiunii disciplinare, fie pentru o sancţiune mai blândă: diminuarea salariului cu 25% pe o perioadă de un an, scrie G4media.ro.

Propunerea de excludere din magistratură a venit de la Inspecția Judiciară.

Textul deciziei: ”În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. a) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE