2024-04-19 04:40

Incendiu în Bârlad. A ARS laboratorul de robotică al unui mare liceu din oraș

 |  18:32
Incendiu în Bârlad. A ARS laboratorul de robotică al unui mare liceu din oraș

Pompierii au intervenit, joi, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în laboratorul de robotică al unui liceu din Bârlad. Incendiul se manifesta violent şi a cuprins şi acoperişul, dar nu erau elevi în respectivul corp de clădire.

”Douăzeci de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Bârlad au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială multifuncţională, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, precum şi o ambulanţă SMURD tip B2 (echipaj de prim ajutor) pentru limitarea şi  lichidarea unui incendiu izbucnit în laboratorul de robotică (laborator amenajat în cadrul laboratorului de fizică) al Colegiului Naţional "Gheorghe Roşca Codreanu" Bârlad”, a transmis, joi, ISU Vaslui.

Sursa citată a precizat că, la sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta la etajul 1 al clădirii.

”Incendiul se manifesta cu violenţă în laborator, pe o suprafaţă de aproximativ 50 metri pătraţi, dar şi la nivelul acoperişului. Întrucât la ora izbucnirii incendiului nu de desfăşurau cursuri în respectivul corp de clădire, nu a fost necesară evacuarea niciunui elev, cadru didactic ori personal auxiliar”, a mai transmis sursa citată.

După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat.

”Au ars bunurile din laboratorul de robotică şi s-au degradat diverse obiecte din laboratorul de fizică. De asemenea, au ars circa zece metri pătraţi din asteriala acoperişului şi s-au degradat aproximativ 15 metri pătraţi acoperiş şi peste 100 metri pătraţi tencuială interioară şi exterioară”, au mai precizat pompierii.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire, transmite News.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE