2024-04-25 02:33

Fostul premier Ludovic Orban, AUDIAT de procurorii DNA

 |  15:00
Fostul premier Ludovic Orban, AUDIAT de procurorii DNA

Fostul premier Ludovic Orban este audiat, miercuri, de procurorii DNA în dosarul achiziţiilor din pandemie. Acesta a fost chemat la Direcţia Naţională Anticorupţie în calitate de martor.

Recent, directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, i-a fost dată interdicţia de a lua legătura cu Ludovic Orban, tocmai pentru că are calitatea de martor în acest dosar.

La vremea achiziţiilor din pandemie, Ludovic Orban deţinea funcţia de premier al României, iar procurorii vor să afle ce implicaţii are acesta şi ce ştia despre respectivele achiziţii.

Prejudiciul în acest dosar este de două milioane de euro. La vremea respectivă, se vorbea de trafic de influenţă în acest dosar şi de achiziţia unor utilaje care nu ar fi fost conforme.

În acelaşi dosar, în urmă cu ceva timp, Victor Piţurcă a fost reţinut, iar ulterior procurorii i-au dat control judiciar. De asemenea, fiul lui Victor Piţurcă şi directorul Romarm au fost şi ei reţinuţi în acest dosar, până când judecătorii au schimbat această măsură.

În acest dosar, au mai fost audiaţi şi menţionaţi de martori fostul ministru al Economiei la vremea respectivă, Virgil Popescu, actual ministru al Energiei, dar şi un alt fost ministru al Economiei, Claudiu Năsui (USR).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE