2024-05-18 03:20

Cum încerca o femeie din Neamț să vândă un MOLAR de mamut, vechi de 10.000 de ani

 |  18:12
Cum încerca o femeie din Neamț să vândă un MOLAR de mamut, vechi de 10.000 de ani

Un molar de mamut, vechi de circa 10.000 ani, a fost descoperit de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Neamţ la o femeie din localitatea Borleşti.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu, a declarat, miercuri, că poliţiştii s-au autosesizat în luna mai atunci când cineva a postat, pentru scurt timp, pe o platformă de vânzare on-line, un anunţ de vânzare a unui molar de mamut.

Potrivit unor surse, femeia cerea 4.000 euro pentru molar însă anunţul a fost şters după scurtă vreme.

În urma anchetei efectuate, miercuri - 2 noiembrie, poliţiştii au identificat o femeie în vârstă de 55 ani, din Borleşti, care deţinea acest molar de mamut.

"Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că bunul fosil a fost descoperit întâmplător, în anul 2018, în albia râului Nechit, în localitatea Borleşti, de către un bărbat, din aceeaşi localitate, în prezent decedat. Acesta l-ar fi oferit în dar femeii în vârstă de 55 de ani, care l-ar fi păstrat ca piatră decorativă, necunoscând valoarea şi provenienţa acestuia", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, citat de Agerpres.

Molarul a fost ridicat de poliţişti şi în perioada următoare va fi predat unei instituţii a statului.

Poliţiştii reamintesc că, potrivit articolului 49 din Legea 182/2000, privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, persoanele fizice care au descoperit în mod întâmplător bunuri din categoria bunurilor culturale, paleontologice şi arheologice sunt obligate să le predea autorităţilor statului, în termen de 72 de ore de la descoperire. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE