2024-05-25 22:56

CONTRABANDA, introdusă în Strategia de apărare a României. Care sunt motivele

 |  21:16
CONTRABANDA, introdusă în Strategia de apărare a României. Care sunt motivele

Contrabanda a fost introdusă pentru prima oară în Strategia de apărare a României pe următorii patru ani. Este considerată o ameninţare la adresa securităţii naţionale, alături de alte infracţiuni care până acum nu apăreau în document, precum evaziunea fiscală, spălarea de bani şi contrafacerea mărfurilor.

Cea mai frecventă marfă de contrabandă în România sunt țigările. Piaţa neagră cu tutun de contrabandă pare într-o uşoară scădere, dar cu toate acestea, volumul capturilor este impresionant - anul trecut s-a confiscat marfă de 16 milioane de euro, transmite Digi24.

Iar statul vrea să combată fenomenul doar pe hârtie: scannerele cumpărate din bani europeni pentru depistarea mărfurilor de contrabandă stau nefolosite. România se bazează pe un singur aparat cu raze X cumpărat în 2005 de compania care administrează porturile maritime.

România a încasat în 2019 cei mai mulți bani din taxarea țigărilor, pentru că piața a neagră a scăzut pentru prima dată sub 14% în ultimii șase ani. Chiar și așa, capturile de anul trecut se ridică la peste 78 de milioane de lei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE