2024-04-30 04:45

Ce sancțiuni riscă PROFESORII care au participat la GREVĂ?

 |  13:02
Ce sancțiuni riscă PROFESORII care au participat la GREVĂ?

Ministrul Educaţiei Ligia Deca susține că profesorii care au ales să facă grevă nu vor fi sancționați, aceștia nefiind plătiți pentru zilele lipsă, atât, conform unei prevederi legislative.

„Este vorba despre o prevedere legală asumată şi în scris de către federaţiile sindicale în informările pe care le-au făcut către membrii de sindicat. În acest context, legal, noi nu am făcut decât să rămânem în statul de drept pe care îl avem şi să aplicăm legea, adică am solicitat ca plăţile să se facă în funcţie de numărul de zile lucrate pentru fiecare cadru didactic. Toţi cei care au fost la şcoală vor fi plătiţi în conformitate cu zilele lucrate, cei care au ales o formă de protest, la fel, vor fi plătiţi în funcţie de zilele lucrate. Nu există niciun fel de altă sancţiune. Nu am făcut niciodată presiuni asupra cadrelor didactice care protestează şi am rugat să nu existe niciun fel de presiune nici asupra cardelor didactice care au ales să continue procesul educaţional. Este normal să ne respectăm punctele de vedere şi opţiunea de a ne face publice anumite doleanţe”, a declarat Ligia Deca, citată de News.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-11

In legatura cu acest articol...

Ce se întâmplă cu probele scrise ale examenului de bacalaureat şi ale evaluării naţionale? Anunț de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Educației

GREVA din Educație continuă și luni. Sindicaliștii vor ca promisiunile GUVERNULUI să fie puse pe hârtie!




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE