2024-04-30 03:49

Scandalul continuă! Mii de profesori, REVOLTAȚI de suspendarea grevei. Liderii de sindicat sunt numiți TRĂDĂTORI

 |  21:04
Scandalul continuă! Mii de profesori, REVOLTAȚI de suspendarea grevei. Liderii de sindicat sunt numiți TRĂDĂTORI

Greva s-a oprit deocamdată, dar scandalul continuă în educație. Mii de profesori din mai multe județe ale țării sunt revoltați că liderii de sindicat au decis suspendarea grevei generale fără acceptul tuturor și nu sunt mulțumiți de ce au obținut de la Guvern.

Anunțul de suspendare a grevei i-a agitat și mai tare pe unii profesori. Susțin ca au fost trădați de liderii lor.

„Nu suntem de acord cu suspendarea grevei, nu am fost întrebați, nu cunoaștem ce se discută acolo, e o lipsă de transparență totală. Liderii de sindicat spun că ei au negociat ceva, dar guvernanții dau o ordonanță de urgență care conține niște cereri pe care ei nu le-au cerut sau nu sunt cele pe care ei le-au revendicat” spune Daniel Toader, profesor, pentru Protv.

Și pe rețelele de socializare au început să apară mesaje prin care liderii sunt considerați trădători.

Aceștia spun ca au obținut exact ce le au promis dascălilor la începutul grevei. Adică o majorare imediată a salariilor și un salariu mediu brut pentru profesorii debutanți. Decizie care a fost deja publicată în Monitorul Oficial de autorități.

„Știm foarte bine că Iisus Hristos, om pur, a fost răstignit pe cruce. Dacă asta ne e soarta, asta este, eu am spus că ceea ce am primit am îndeplinit” se apără Simion Hăncescu, lider de sindicat. 

Grupuri de profesori care nu vor să intre la ore sunt în multe județe, cum ar fi Sibiu, Timiș, Buzău, Dolj sau Suceava.

Numai în județul Timiș, în jur de 1.400 de cadre didactice, dintr-un total de aproximativ 7.000, au anunțat că vor continua greva.

51 de lideri ai sindicatelor din țară din 55 au votat pentru suspendarea grevei. Nu au fost opțiuni personale, susțin șefii celor două mari federații din sistemul preuniversitar, ci fiecare s-a consultat cu membrii organizațiilor locale. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE