2024-06-20 14:48

Ce se întâmplă cu examenele dacă profesorii CONTINUĂ GREVA. Anunțul Ministrului Educației

 |  12:54
Ce se întâmplă cu examenele dacă profesorii CONTINUĂ GREVA. Anunțul Ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut ultimele declarații în legătură cu anul școlar în curs și cu examenele naționale, în contextul grevei generale a profesorilor.

„Până acum am reușit să ținem sub control calendarul examenelor naționale. Am prelungit perioada de încheiere a mediilor până pe 9 iunie, iar perioada de înscriere la bac tot până pe 9 iunie. Evaluarea națională începe pe 19 iunie.

E foarte important, pentru a putea rămâne în acest calendar, să ne întoarcem cu toții în sălile de clasă săptămâna viitoare. În contextul în care acest lucru nu se va întâmpla, va trebui să ne gândim la prelungirea perioadei de închidere a situației școlare și reprogramări ale examenelor naționale.

Având în vedere importanța ca toți elevii să-și poată susține examenele de final de gimnaziu sau de liceu, rugăm cadrele didactice să ne ajute să putem finaliza acest an în bune condiții”, a declarat, vineri, Ligia Deca.

Ea precizează că numărul elevilor de clasa a 8-a este de aproximativ 183.000, iar al celor care termină liceul este de circa 142.000.

„Pentru aceste sute de mii de elevi avem nevoie să ne întoarcem la școală”, a adăugat Ligia Deca, Minstrul Educației.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-06-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE