2024-04-22 19:47

Biserica Ortodoxă vrea ca RELIGIA să fie materie opțională la BACALAUREAT

 |  18:00
Biserica Ortodoxă vrea ca RELIGIA să fie materie opțională la BACALAUREAT

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi a celorlalte cultelor solicită ca elevii să poată alege Religia ca materie de examen la Bacalaureat, susținând că propunerea ”este logică şi justificată de realitate”.

”Propunerea BOR şi a celorlalte culte din România ca elevii să poată alege ca materie de examen la bacalaureat inclusiv Religia, materie studiată la solicitarea părinţilor/ elevului şi parte din trunchiul comun al programei şcolare este logică şi justificată de realitate. Prin dreptul garantat de Constituţie, şcolile şi liceele au chiar obligaţia de a propune, alături de alte materii opţionale, şi Religia ca materie de studiu”, a transmis, miercuri, Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR, care a adăugat că ”elevii nu sunt înscrişi împotriva voinţei lor la orele de Religie, ei/ părinţii lor trebuind să facă o solicitare oficială în acest sens”.

”În concluzie, Religia este o materie opţională ca oricare alta şi poate fi inclusă între materiile examenului de bacalaureat, aşa cum a şi fost în România pre-comunistă, aşa cum şi este în multe dintre ţările din UE. Materia Religie destinată examenului pentru Bacalaureat ar trebui să includă preponderent acele conţinuturi care ilustrează dimensiunea culturală profundă a creştinismului, istoria sa şi a artei creştine, rolul său în istoria culturii şi civilizaţiei româneşti şi europene. Religia este o materie pentru care elevii/ părinţii lor pot opta. Doar în acest sens este opţională. Făcând parte din trunchiul comun de materii, ea devine însă după momentul opţiunii materie obligatorie, ceea ce justifică posibila ei includere printre materiile de bacalaureat”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al BOR.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE