2024-07-27 12:34

PREȚURILE gazelor naturale în EUROPA a crescut puternic odată cu răcirea accentuată a vremii

 |  14:44
PREȚURILE gazelor naturale în EUROPA a crescut puternic odată cu răcirea accentuată a vremii

Preţurile gazelor naturale în Europa au crescut puternic joi dimineaţa, în condiţiile în care temperaturile au scăzut în ultimele zile. Asta duce la creşterea exponențială a cererii de gaze şi va demonstra cât de pregătită este Bătrânul Continent pentru această iarnă în contextul livrărilor reduse de gaze ruseşti, anunță Agerpres.

La hub-ul TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă în Europa, cotaţiile la gaze au crescut joi chiar şi cu 13%, atingând cel mai ridicat nivel din ultimele şase săptămâni. În jurul orei 10.05 a.m., cotaţiile futures la gaze cu livrare în luna următoare erau în creştere cu 6,8%, până la 156,38 euro pentru un Megawatt-oră.

Prognozele meteo pe termen lung arată că temperaturile în Europa vor scădea semnificativ în luna decembrie, după o lună noiembrie cu temperaturi peste medie. O iarnă geroasă ar lăsa Europa vulnerabilă la noi probleme de aprovizionare, după ce pe parcursul iernii Rusia a întrerupt majoritatea livrărilor de gaze prin conductele sale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE